Συνταγές για εύκολα, γρήγορα και νόστιμα γλυκά ψυγείου

Τα γλυκά ψυγείου αποτελούν μία ξεχωριστή κατηγορία επιδορπίων για το καλοκαίρι, η οποία καθιερώθηκε από μαμάδες προηγούμενων γενιών που πειραματίστηκαν με επιτυχία!

Αποτελούν εξαιρετική λύση αυτή την εποχή, είτε είστε στο εξοχικό είτε στο σπίτι και θέλετε ένα γρήγορο, δροσερό κέρασμα που δεν στερείται σε γεύση, και σίγουρα θα ικανοποιήσουν όλη την οικογένεια!

Κορμός σοκολάτας του Άκη Πετρετζίκη Υλικά:

2 φλ. φουντούκια

2 φλ. ζάχαρη άχνη

3/4 φλ. κακάο

1/2 φλ. σπορέλαιο

150 γραμμάρια βούτυρο

24 γρ. γεμιστά μπισκότα με κρέμα

Μια συσκευασία μπισκότα πτι – μπερ

Ένα ζαχαρούχο γάλα βρασμένο (καραμέλα)

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μίξερ τα φουντούκια, την άχνη, το κακάο και το λάδι. Όταν αρχίσουν πια να λιώνουν προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο.

Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα σαν αλοιφή. Βάζετε σε φόρμα αφού έχετε προσθέσει ενδιάμεσα τα μπισκότα και κουταλιές από καραμέλα. Τέλος αφήνετε να παγώσει στο ψυγείο καλά πριν το κόψετε.

Συνταγή: topsyntages.gr

Γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα Υλικά:

1 πακέτο άνθος αραβοσίτου Γιώτης (μεγάλο)

3 ποτήρια γάλα

3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό

2 ποτήρια ζάχαρη

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

Εκτέλεση:

Σε ένα τάπερ ή πιρέξ, βάζετε μία στρώση πτι μπερ, αφού τα έχετε βουτήξει λίγο στο γάλα. Σε κατσαρολάκι βάζετε τη μισή ποσότητα της κρέμας γιώτης και 1 ποτήρι ζάχαρη και 3 ποτήρια γάλα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.

Ρίχνετε το μείγμα πάνω στα πτι-μπερ και βάζετε άλλη μία στρώση μπισκότα. Σε κατσαρολάκι βάζετε την υπόλοιπη κρέμα γιώτης και 1 ποτήρι ζάχαρη και 3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό. Το βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει και το ρίχνετε πάνω από τα μπισκότα. Αφού κρυώσει το γλυκό το τοποθετείτε στο ψυγείο.

Συνταγή: sintagespareas.gr

Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ μους λεμόνι και φράουλες Υλικά:

Για τη βάση:

300γρ. μπισκότα σαβαγιάρ έτοιμα του εμπορίου

Λίγο σιρόπι λεμονιού κρύο (1 φλιτζάνι νερό βρασμένο με τη ζάχαρη και τον χυμό από ένα λεμόνι για 5 λεπτά)

Για τη μους:

1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο

400ml κρέμα γάλακτος

150ml χυμό λεμονιού

Ξύσμα από 2 λεμόνια

Για τη διακόσμηση:

Λίγο μαρμελάδα λεμόνι

Μερικές φράουλες

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι κι αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος (καλά παγωμένη από το ψυγείο) για 7-10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το μείγμα.

Προσθέτετε το ξύσμα και μετά τον χυμό λεμονιού σε δόσεις, εξακολουθώντας να χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα. Στρώνετε τα σαβαγιάρ στον πάτο του ταψιού και τα βρέχετε λίγο με το σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Απλώνετε από πάνω τη μους λεμονιού και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει. Σερβίρετε το γλυκό κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια και διακοσμώντας το με κομματάκια από φρέσκες φράουλες και λίγη μαρμελάδα λεμόνι. Εκτός από μαρμελάδα λεμόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά λίγο ξύσμα λεμονιού ή λίγη μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού φράουλα.

Συνταγή: mytaste.gr

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και μαρμελάδα Υλικά:

1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%

500 γρ. κρέμα γάλακτος

3/4 κούπας ζάχαρη

1 1/2 πακέτου μπισκότα

Μαρμελάδα της επιλογής σας

Εκτέλεση:

Βάζετε σε μεγάλο μπολ και χτυπάτε το γιαούρτι, την κρέμα και την ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ωραίο πηχτό μείγμα. Περνάτε τα μπισκότα από το multi.

Σε όμορφα μπολ βάζετε 3-4 κουταλιές από τα τριμμένα μπισκότα. Πάνω από τα μπισκότα βάζετε μερικές κουταλιές από την κρέμα.

Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά τις στρώσεις μπισκότου-κρέμας και τελειώνετε απλώνοντας στην επιφάνεια της κρέμας την αγαπημένη σας μαρμελάδα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά για αρκετές ώρες. Σερβίρετε.

Συνταγή: magyreuontas.blogspot.gr

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και μερέντα Υλικά:

450 γρ. μπισκότα

2 φακέλους φυτική σαντιγί

Γάλα (σύμφωνα με τις οδηγίες της σαντιγί)

2 μπανάνες σε φέτες

1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας

300 γρ. μερέντα

Νιφάδες μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη σπάτε σε κομματάκια τα μπισκότα. Πασπαλίζετε με το λικέρ και ανακατεύετε να “ποτίσουν” τα μπισκότα. Προσθέτετε τις μπανάνες και ανακατεύετε.

Χτυπάτε στο μίξερ τη σαντιγί μέχρι να σφίξει. Κρατάτε λίγη (περίπου 4-5 κ.σ.) σε ένα πιάτο και προσθέτετε την υπόλοιπη ποσότητα στη λεκάνη με τα μπισκότα και ανακατεύετε.

Στρώνετε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ. Ανακατεύετε καλά τη μερέντα με τη σαντιγί που κρατήσατε και στρώνετε δημιουργώντας “νερά” πάνω από το μείγμα μπισκότων. Πασπαλίζετε με τις νιφάδες σοκολάτας, σκεπάζετε το πυρέξ με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 3-4 ώρες.

Συνταγή: sintagespareas.gr

Πηγή

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]