Πούτιν: Πράξη προδοσίας η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

Bολές Πούτιν κατά της Τουρκίας για την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 και το πετρέλαιο του ISIS. Δεν απολογούμαστε, λέει ο Ερντογάν. Πράξη προδοσίας χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίρμιρ Πούτιν την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από

τουρκικό καταδιωκτικό F-16, από μια χώρα που η Ρωσία, όπως είπε, θεωρούσε ως χώρα φίλη της. Ωστόσο, δήλωσε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τους συμμάχους τους στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, αλλά η συνεργασία αυτή θα τεθεί σε κίνδυνο αν υπάρξει κι άλλη κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη συμμαχία της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ. Αλλά σίγουρα, περιστατικά όπως η κατάρριψη αεροσκαφών μας και οι θάνατοι στρατιωτών μας…είναι απολύτως απαράδεκτα», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Συνεχίζουμε (με δεδομένο) ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη αυτού του επεισοδίου, αλλιώς δεν θα έχουμε ανάγκη συνεργασίας με κανέναν, με καμία συμμαχία, με καμία χώρα», τόνισε. Πρόσθεσε πως η Μόσχα θα διεξάγει συζητήσεις με αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών για επιχειρήσεις στην Συρία, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Η αμερικανική πλευρά, που ηγείται της συμμαχίας στην οποία η Τουρκία είναι μέλος, γνώριζε που και πότε τα πολεμικά μας αεροσκάφη επιχειρούσαν (την στιγμή του περιστατικού). Και αυτό ήταν ακριβώς το σημείο που η επίθεση συνέβη», σημείωσε. Είτε δεν έχουν τον έλεγχο της ροής των πληροφοριών, είτε διέρρευσαν αυτή την πληροφορία, χωρίς να συνειδητοποιούν τις πιθανές επιπτώσεις μιας τέτοιας διαρροής», πρόσθεσε. Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως η μεταφορά πετρελαίου από περιοχές της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτος στην Τουρκία γίνεται σε βιομηχανική κλίμακα, σημειώνοντας πως βρίσκει «δύσκολο να πιστέψει» ότι η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας Άγκυρα δεν γνωρίζει τίποτε γι αυτό, τονίζοντας πως η Ρωσία παρακολουθεί την μεταφορά από αέρος, «μέρα και νύχτα». Ο Πούτιν απέρριψε τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι δεν γνώριζε την ταυτότητα του ρωσικού αεροσκάφους πριν την επίθεση. «Είναι όλα ασυναρτησίες και φτηνές δικαιολογίες... αλλά αποτελούν μια επιλογή της τουρκικής πλευράς», σχολίασε. Ερντογάν: Δεν απολογούμαστε στη Ρωσία, να απολογηθούν εκείνοι

Η Τουρκία δεν πρόκειται να απολογηθεί στη Ρωσία για την κατάρριψη του μαχητικού στη συροτουρκική μεθόριο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο

Ερντογάν ανέφερε μάλιστα ότι είναι η Ρωσία που πρέπει να απολογηθεί για την παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου της Τουρκίας.

Οι πιλότοι και οι ένοπλες δυνάμεις μας απλώς εκτελούν τα καθήκοντά τους, στα οποία περιλαμβάνεται η απάντηση στις παραβιάσεις των κανόνων εμπλοκής. Νομίζω ότι αυτή είναι και η ουσία», σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, την οποία κατηγόρησε εκ νέου ο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οδηγεί σε αδιέξοδο τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις. Παγώνει» ο Turkish Stream Ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας δήλωσε, εξάλλου, πως η Ρωσία μπορεί να επιβάλει και μέτρα για τον περιορισμό του σχεδιαζόμενου αγωγού αερίου TurkStream.

Σύμφωνα με τον Αλεξέι Ουλουκάγεφ οι περιορισμοί μπορεί να περιλαμβάνουν επίσης περιορισμούς στις πολιτικές πτήσεις προς και από την Τουρκία και τη διακοπή των προετοιμασιών για τη δημιουργία μιας Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου.

Η Μόσχα, εν τω μεταξύ, με οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών, κάλεσε τους Ρώσους πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να την εγκαταλείψουν.

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]