Σε ετοιμότητα ΕΔ και ΕΛ.ΑΣ μετά το μακελειό στις Βρυξέλλες: Στους 34 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών - 200 οι τραυματίες

του Θεόφραστου ΑνδρεόπουλουΣε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τέθηκε η Ελληνική Αστυνομία και οι ελληνικές ΕΔ μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες... καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία ότι εκατοντάδες μαχητές του ISIS έχουν περάσει μαζί με τους πρόσφυγες στο ελληνικό έδαφος όπως είχε περάσει άλλωστε πρότερα και ο Salah Abdeslam.Άλλωστε είναι γνωστό ότι στην Ευρώπη μέχρι τον Σεπτέμβριο είχν περάσει 4.000 μαχητές του ISIS με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο, ενώ όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Ρώσος αναλυτής Nikolai Stariskov "το ISIS υποτίθεται ότι έχει 20.000 μαχητές όλους κι όλους, γιατί λοιπόν έστειλε 4.000 από αυτούς στην Ευρώπη; Δεν τους χρειάζεται; Ποιο έιναι το σχέδιο;"Νεότερος απολογισμός,από τις Βρυξέλλες κάνει αναφορά για 34 νεκρούς: 20 στο μετρό και 14 στο αεροδρόμιο. Οι τραυματίες έχουν φτάσεις στους 200Βρέθηκε καλάσνικοφ στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου αλλά και τρίτος εκκρηκτικός μηχανισμόςΗ ανησυχία έχει μεγαλώσει ιδιαίτερα μετά την απόπειρα αυτοπυρπολισμού δύο προσφύγων στην Ειδομένη καθώς εάν κατέληγαν θανατηφόρες θα όξυναν τα πνεύματα σε πολύ ανησυχητικό βαθμό.Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούνται, από το πρωί, συνεχόμενες συσκέψεις για την αξιολόγηση της κατάστασης, ενώ έχουν δοθεί εντολές προς τις αστυνομικές υπηρεσίες για τη λήψη αυξημένων μέτρων σε αεροδρόμια και μετρό. Έχουν ληφθεί, ήδη, αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την περιφρούρηση στόχων, κυρίως βελγικού, γαλλικού και ολλανδικού ενδιαφέροντος και άλλων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εντείνει τις ενέργειές τους για συλλογή πληροφοριών και επιτήρηση. Αυξάνονται για προληπτικούς λόγους τα μέτρα προστασίας στο μετρό και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο αεροδρόμιο και στις ξένες πρεσβείες. Τα μέτρα προστασίας αποφασίστηκαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και δεν πρόκειται για ενίσχυση μέτρων κινδύνου, αλλά καθαρά για μέτρα προληπτικού χαρακτήρα. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχει ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη. Δύο άτομα επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν στον καταυλισμό προσφύγων - μεταναστών στην Ειδομένη όπως. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι περιέλουσαν τα ρούχα τους με βενζίνη και προσπάθησαν να βάλουν φωτιά, παρενέβησαν όμως άλλοι πρόσφυγες και τους εμπόδισαν. Ωστόσο, η ενέργειά τους πυροδότησε ένταση στους συγκεντρωμένους που άρχισαν να διαδηλώνουν φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του ανοίγματος των συνόρων. Η διαδήλωση, στην οποία συμμετέχουν πολλές γυναίκες και παιδιά, είναι σε εξέλιξη. Προηγήθηκε το πρωί η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ - κατά την διάρκεια της οποίας ενημερώθηκαν ότι έλαβε χώρα τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες - στην οποία ζήτησε από την Γερμανίδα καγκελάριο αφενός την επιτάχυνση της βοήθειας από την ΕΕ προς την Ελλάδα σε τεχνικά μέσα και ανθρώπους, για τον χειρισμό του προβλήματος και αφετέρου την αποφασιστική μείωση των ποσφυγικών ροών από την Τουρκία.

Η Αθήνα αργά κατάλαβε για άλλη μια φορά όπως είχαν καταλάβει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ελληνικού κράτους από ιδρύσεώς του το 1821, ότι η όποια συμφωνία με την Τουρκία είναι πάντοτε "αέρας κοπανιστός" Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι "η κυβέρνηση δεν περιμένει να συμμορφωθούν όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ στην υλοποίηση του σχεδίου για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων και έτσι προετοιμάζεται για την φιλοξενία πολλών περισσότερων προσφύγων απ' όσους αρχικά περίμενε, τουλάχιστον για ένα διάστημα."

Αυτή η δήλωση σε συνδυασμό με ότι συνέβη στις Βρυξέλλες προκαλεί μεγάλες ανησυχίες. Προς το παρόν αυτοί που κλείνουν τα σύνορά τους αποδείχθηκε σήμερα ότι δεν είναι καθόλου ασφαλείς διότι απλούστατα ποτέ δεν μπορεί ν αυπάρξει απόλυτη ασφάλεια. Το πρώτο μέλημα της ΕΕ αλλά και της Ουάσιγκτον που εδώ και καιρό "λουφάρει" για να ξεχαστεί ο ρόλος της πρέπει να είναι η άμεση καταστροφή του τέρατο που δημιουργησαν στην Συρία: Του ISIS, αλλά και της Αλ Νούσρα (που την εξόπλισαν και αυτή) και της Τζέις Αλ Σιγκούρ και όλων των άλλων τζιχαντιστικών συμμοριών. Σαφέστατα πρέπει να τιμωρηθεί και η Τουρκία και υπάρχουν τρόποι για να γίνει αυτό. Δεν μπορεί η ΕΕ να θέτει κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας για χάρη των Αμερικανών και να αφήνει την Τουρκία στο απυρόβλητο πάλι για χάρη των Αμερικανών. Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους στις Βρυξέλλες απέναντι στους ευρωπαϊκούς λαούς.

Πηγή

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]