Πίτσα με λαχανικά!

η πίτσα του χορτοφάγου

Υλικά Για τη ζύμη: 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 30 γραμμ. βούτυρο μαλακωμένο σε κυβάκια 150 γραμμ. γάλα φρέσκο (πλήρες ή ελαφρύ) Για την επικάλυψη: 70 γραμμ. τυρί κρέμα με σκόρδο και χορταρικά 200 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες 1/2 ξερό κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένο 6-8 ντοματίνια κομμένα σε φέτες 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένο Εκτέλεση Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και τα δουλεύουμε με το εργαλείο που λέγεται γάντζος.

Σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα.

Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ όταν η ζύμη πάρει τη μορφή μπάλας και ξεκολλά εύκολα από τα τοιχώματα του κάδου. Πασπαλίζουμε το κολοκυθάκι με λίγο αλάτι και το αφήνουμε σε μικρό σουρωτήρι να στραγγίξει από τα υγρά του. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς με αέρα και κάτω αντίσταση.

Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 27 εκ. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί και από πάνω απλώνουμε το τυρί κρέμα με το σκόρδο και τα χορταρικά.

Στη συνέχεια πασπαλίζουμε τη μοτσαρέλα. Σκουπίζουμε καλά το κολοκυθάκι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το τοποθετούμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια της πίτσας. Τοποθετούμε επίσης το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Ψήνουμε την πίτσα για 20-25? στο κατώτερο 1/3 του φούρνου, μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και να λιώσουν τα τυριά.

theonewithallthetastes

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]