online εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ

Λαγάνα με μαύρες ελιές και δεντρολίβανο


Share/Bookmark
ΥΛΙΚΑ 350 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου

8 γρ. μαγιά ξερή

1 κ.γ. ζάχαρη

2 κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. ελαιόλαδο Για την επικάλυψη

4 κ.σ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. αλεύρι

3 κ.σ. δενδρολίβανο

2 φλ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στον κάδο του μίξερ, που θα χωρέσει όλα τα υλικά μας, ρίχνουμε την μαγιά την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε να διαλυθούν τα συστατικά.

Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για μισή ώρα.

Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, το αλεύρι και το λάδι και χτυπάμε για δέκα λεπτά με τον γάντζο.

Όταν το ζυμάρι μας γίνει λείο σταματάμε και ρίχνουμε σε ένα μπολ λίγο ελαιόλαδο και μεταφέρουμε το ζυμάρι μας από τον κάδο του μίξερ στο μπολ αλευρώνοντας τα χέρια μας για να μην κολλάνε.

Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μιάμιση με δύο ώρες μέχρι να φουσκώσει σχεδόν στο διπλάσιο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου

Βγάζουμε από το μπολ και χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε δύο κομμάτια.

Βάζουμε το ζυμάρι μας επάνω σε ένα χαρτί ψησίματος ρίχνουμε λίγο αλεύρι και απλώνουμε το ζυμάρι μας με το χέρι ή με ένα πλάστη μέχρι να καλύψει την διάσταση από το ταψί που θα το ψήσουμε, δηλαδή αρκετά λεπτό ζυμάρι.

Κάνουμε το ίδιο και στο δεύτερο κομμάτι και τα αφήνουμε σκεπασμένα πάλι με πετσέτα για μισή ώρα περίπου μέχρι να ξαναφουσκώσουν.

Σε ένα μπολάκια διαλύουμε στο νερό το αλεύρι και αλείφουμε με το μείγμα τις λαγάνες μας.

Όσο είναι ακόμα υγρές ρίχνουμε το δεντρολίβανο και βυθίζουμε τις ελιές στο ζυμάρι.

Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ανάλογα πάντα με τον φούρνο.

Βγάζουμε από τον φούρνο και μαζί με την λαδόκολλα αφήνουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Via


Share on Google Plus

About senariografos

...
    Comment (ΣΧΟΛΙΑ)
    Facebook Comment