Συνελήφθη ο αεροπειρατής - Αίσιο τέλος στην αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Παραδόθηκε και συνελήφθη ο 59χρονος αεροπειρατής. Απελευθερώθηκαν και οι τελευταίοι όμηροι. Ποια η πραγματική ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη. Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατεία στην Κύπρο, καθώς ο δράστης παραδόθηκε και συνελήφθη από τις αρχές, οι

οποίες βρίσκονται ακόμα μέσα στο αεροσκάφος της Egyptair προκειμένου να διαπιστώσουν εάν όντως έχει επάνω του εκρηκτικά. Όλοι οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί, ενώ νωρίτερα εικόνες τηλεοπτικών μέσων έδειχναν τους τελευταίους επτά επιβαίνοντες να βγαίνουν από το αεροσκάφος, ύστερα από διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρχών και του 59χρονου. Αίσθηση προκάλεσε ο πιλότος του αεροσκάφους της Egyptair, ο οποίος για να σωθεί πήδηξε με σχοινί από το παράθυρο του πιλοτηρίου. Λίγο πριν, είδε το φως της δημοσιότητας μια φωτογραφία, στην οποία φέρεται να απεικονίζεται ο αεροπειρατής, φέροντας στην μέση του μια ζώνη απο την οποία εξέχουν - όπως φαίνεται στην φωτογραφία - διάφορα καλώδια. Πάντως, αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου υποστηρίζει ότι ο δράστης δεν φαίνεται να συνδέεται με την τρομοκρατία, αλλά να είναι απλά ένας ασταθής ψυχολογικά άνθρωπος, με αιγυπτιακή καταγωγή. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, ο δράστης ονομάζεται Σεϊφ Ελ Ντι Μουστάφα, είναι 59 χρόνων και στρατιωτικός.

Γενικότερα, μέχρι το μεσημέρι υπήρξε σύγχυση γύρω από την ταυτότητα του δράστη. Το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο στοιχεία από το Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας μετέδωσε νωρίτερα πως ο δράστης ονομάζεται Ιμπαρήμ Σαμάχα και είναι καθηγητής κτηνιατρικής στο πανεπιστήμιο. Ωστόσο ο ίδιος ο καθηγητής μιλώντας στο BBC είπε πως είναι απλώς ένας από τους επιβάτες. Το χρονικό της αεροπειρατείας Το θρίλερ με το αεροσκάφος της EgyptAir ξεκίνησε νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Πρόκειται για Airbus Α320 της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση MS 181. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας γύρω στις 8 πρωί με προορισμό το Κάιρο. Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε στα 70 μίλια από την Κύπρο και ο πιλότος ζήτησε άδεια για προσγείωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 08.46. Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου, ένας επιβάτης απείλησε τον πιλότο Ομάρ Αλ Τζαμάλ οτι θα ανατινάξει τη ζώνη με εκρηκτικά που φορά. Οι Αιγυπτιακές αρχές ωστόσο δεν επιβεβαιώνουν οτι ο άνδρας φέρει εκρηκτικά. Το κυπριακό ραδιόφωνο μετέδωσε οτι ο αεροπειρατής ζήτησε άσυλο στην Κύπρο ενώ σύμφωνα με το Reuters ζήτησε και την απελευθέρωση γυναικών κρατουμένων στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε επίσης να παραδοθεί τετρασέλιδη επιστολή του σην πρώην γυναίκα του που ζει στην Κύπρο. Η πρώην σύζυγός του πήγε στο αεροδρόμιο για να τον πείσει να παραδοθεί.

Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 81 επιβάτες αλλά σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου της Λάρνακας στο αεροσκάφος βρίσκονταν 55 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα.

Οκτώ Βρετανοί και δέκα Αμερικανοί ήταν μεταξύ των επιβατών, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας. Ο αεροπειρατής επέτρεψε αρχικά σε όλες τις γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο και στη συνέχεια και στους υπόλοιπους, σύμφωνα με το ΡΙΚ.

Ανάμεσα στους επιβάτες που απελευθερώθηκαν αρχικά βρίσκονταν και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]