ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ! Δείτε τα εκατ. ακάρεα που μας κάνουν παρέα στον ύπνο

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπά τον ύπνο. Λατρεύουμε να βρισκόμαστε...

στο κρεβάτι μας μετά από μια κουραστική μέρα και να χαλαρώνουμε. Πόσο μόνοι είμαστε, όμως, στην ασφάλεια του κρεβατιού μας;

Η απάντηση είναι πως ποτέ δεν ήμαστε μόνοι. Και δεν εννοούμε φυσικά την ανθρώπινη παρουσία. Στο κρεβάτι μας ζουν μερικά εκατομμύρια ακάρεα της σκόνης. Πρόκειται για βλαβερούς οργανισμούς που αγαπούν να ζουν σε υγρό περιβάλλον και τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα που αποβάλλει το δέρμα μας.

Θα μπορούσε να τα πει κανείς σκαθάρια, αλλά είναι πιο μικρά. Συγκεκριμένα έχουν μήκος 0.2-0.3 χιλιοστά και σπάνια μπορεί να τα εντοπίσει κανείς με γυμνό μάτι. Το Πανεπιστήμιο του Οχάιο

έφτιαξε ένα τρομακτικό βίντεο, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τον κίνδυνο που καραδοκεί στο κρεβάτι του.

Πως είναι άραγε τα ακάρεα στο μικροσκόπιο; Φαίνονται με βρασμένα φασόλια, αλλά απέχουν πολύ από κάτι τέτοιο!

Τα ακάρεα αφοδεύουν περίπου 20 φορές τη μέρα. Τα περιττωματά τους, αυτά, μπορούν να προκαλέσουν εκζέματα, αλλεργίες ή και άσθμα στον άνθρωπο! Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, μπορούν να αντιμετωπίσουν μεγάλο κίνδυνο εξαιτίας τους.

Κι αν θέλετε να μιλήσουμε με αριθμούς, σας λέμε πως οι επιστήμονες εκτιμούν πως σε ένα μαξιλάρι που χρησιμοποιείται επί δύο χρόνια, το 10% του βάρους του είναι ακάρεα!

Πανικοβληθήκατε; Και με το δίκιο σας. Είναι σίγουρα τρομακτικό να μη νιώθεις ασφαλής στο κρεβάτι σου. Γι’αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα σχολαστικοί με τις συνθήκες υγιεινής του σπιτιού μας, αν θέλουμε να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Πηγή

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]