ΔΕΙΤΕ: Η καθημερινότητα που μας σκοτώνει!!!

Περνάμε τις μέρες μας προσπαθώντας να διορθώσουμε πιθανά λάθη του παρελθόντος... και σκεπτόμενοι την εξέλιξη του μέλλοντος μας. Κανείς μας όμως δεν ανησυχεί για τις μέρες που πάνε χαμένες αναλώνοντας τον εαυτό του σε σκέψεις και σενάρια. Το παρόν και το τώρα μας είναι η ίδια η πραγματικότητα και το αποτέλεσμα της ευκαιρίας μας στο ταξίδι της ζωής. Ποιοι όμως από μας προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το κάθε λεπτό και να το αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό???

Δυστυχώς η νέα τάξη πραγμάτων έχει επιβάλλει νόρμες απέναντι στην καθημερινότητά, οι οποίες στην ουσία βλάπτουν πνευματικά και ψυχολογικά τον άνθρωπο, που προσπαθεί να αντεπεξέλθει σε δύσκολες εποχές, επιφορτισμένος με άγχος και αίσθημα αβεβαιότητας για όλους τους τομείς της ζωής του. Η κοινωνία ασφυκτιεί και τα μέλη της αδυνατούν να απολαύσουν έστω και τις μικρές χαρές της ζωής. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα κίνητρο, που ο καθένας μας θα επικαλεστεί, για να ξεκινήσει μια νέα πνευματικά ισορροπημένη και υγιή καθημερινότητα.

ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ:

1)

ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ!!!

Σκεφτείτε αν η ζωή που ζείτε μέχρι τώρα είναι αυτή που έχετε ονειρευτεί και ικανοποιεί όλες σας τις ανάγκες. Αν όχι προσπαθήστε να εντοπίσετε τα σημεία που δυσχεραίνουν την επίτευξη των ονείρων σας καθώς και τρόπους για να μπορέσετε να τα κάνετε πραγματικότητα. Θέστε στόχους, φτιάξτε το πλάνο σας και χαμογελάστε γιατί μπορείτε να τα καταφέρετε!!!

2)

Υπάρχει πρόγραμμα στην καθημερινότητά σας? Σε περίπτωση που ο χρόνος τρέχει για σας λόγω των απεριόριστων υποχρεώσεων σας πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε το πρόγραμμα σας για όλη την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να θέτετε όρια για κάθε σας δραστηριότητα ώστε να την τελειώνετε στο χρονικό πλαίσιο που έχετε θέσει. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην εξαντλείτε τον εαυτό σας αλλά παράλληλα να απολαμβάνετε την ικανοποίηση της επίτευξης όλων των δραστηριοτήτων σας. Μη παραλείπετε να αφήνεται μέσα στη μέρα κενές ώρες τις οποίες και θα εκμεταλλεύεστε για ξεκούραση, αναψυχή και διασκέδαση.

3)

Ξεκινήστε να προσέχετε τον εαυτό σας. Ανακαλύψτε δραστηριότητες και χόμπι που σας διασκεδάζουν προκειμένου να γεμίζετε τις μπαταρίες σας και κατά συνέπεια να αποδίδεται αποτελεσματικότερα σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Ασχοληθείτε με την εμφάνισή σας και θαυμάστε τον εαυτό σας όπως θα θέλατε να σας θαυμάζουν. Μια καλή εικόνα ανεβάζει τη διάθεση σας και αυξάνει τις φορές που χαμογελάτε. Τα παραπάνω δεν απαιτούν κάποιο κόστος, αφού και μια βόλτα με τα παιδιά σας, το σύντροφο σας ή τους φίλους σας, σε ένα πάρκο θα σας αλλάξει τη διάθεση.

4)

Προσπαθήστε να μην απομονώνεστε από τα άτομα που αγαπάτε.

Η απομόνωση της καθημερινότητας οδηγεί τον άνθρωπο σε μια πνευματική περιθωριοποίηση αφού ασχολείται συνεχώς με υποχρεώσεις και ξεχνά να έρθει σε επαφή και να ανταλλάξει έστω και μια κουβέντα με ένα κοντινό του πρόσωπο. Πολλές φορές η απομόνωση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να εκτονώνουμε όλο το άγχος, το θυμό, τα παράπονα και την αρνητική ενέργεια στους άλλους μόλις τους δούμε γιατί πολύ απλά δεν είχαμε το χρόνο να συζητήσουμε τα προβλήματα μας μαζί τους και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις.

5)

Τέλος, μην επιτρέπεις δυσκολίες και στεναχώριες να σουν δηλητηριάζουν την ψυχή.

Κάθε τι που συμβαίνει στην καθημερινότητα μας, είτε είναι θετικό είτε είναι αρνητικό, είναι η κινητήριος δύναμη που μας ωθεί να προσαρμοζόμαστε καθώς και να εντοπίζουμε τα σημάδια που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Να είστε ευγνώμων για αυτά που έχετε και να νιώθετε ευτυχισμένοι για το κάθε λεπτό που σας προσφέρεται για ζωή, χωρίς γκρίνια και απελπισία. Να ζείτε το ΤΩΡΑ…

frappedoupoli.gr

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]