6 μέθοδοι για να προστατέψετε την υγεία σας σε έναν κόσμο που διαρκώς την καταστρέφει

Γνωρίζετε γιατί πολλοί άνθρωποι στη σύγχρονη κοινωνία υποφέρουν από χρόνιες ασθένειες οι οποίες όμως θα μπορούσαν να προληφθούν;

Επειδή δεν ξέρουν πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους από έναν κόσμο στον οποίο η υγεία τους δέχεται συνέχεια επιθέσεις. Κάθε μέρα και κάθε ώρα δηλητηριάζονται από μηνύματα των μέσω ενημέρωσης και ουσίες που υπάρχουν στα τρόφιμα, από τοξίνες και πρόσθετα.

Το σώμα τους απορροφά τοξικές χημικές ουσίες από προϊόντα προσωπικής φροντίδας και επικίνδυνα δομικά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι. Ακόμα και ορισμένες ιατρικές «θεραπείες» στις οποίες υποβάλλονται συχνά τους προξενούν περισσότερο κακό παρά καλό.

Γι’ αυτό τον λόγο το συγκεκριμένο άρθρο είναι σημαντικό. Θα σας δείξουμε 6 μεθόδους ζωτικής σημασίας για να προστατέψετε την υγεία σας σε έναν κόσμο που συνεχώς την καταστρέφει.

Παρακάτω περιγράφονται αυτές οι 6 μέθοδοι:

1) Εμβαθύνετε στην αυτογνωσία σας

Η ψυχική υγεία με την σωματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε την ψυχική σας υγεία είναι ο δρόμος της αυτογνωσίας. Είτε αυτό το επιτύχετε με ομάδες ψυχοθεραπείας, είτε με ομάδες αυτογνωσίας, είτε ακόμα και με βιβλία, είναι ζωτικής σημασίας να ξεκινήσετε την πορεία προς τα μέσα σας.

Εκεί βρίσκονται όλες οι απαντήσεις των προβλημάτων και των δυσχερειών της ζωής σας. Εμβαθύνοντας στην αυτογνωσία σας, θα μπορέσετε να εκφράζεστε καλύτερα, να αποδεχτείτε τον εαυτό σας, να ανακαλύψετε τον δικό σας προσωπικό – μοναδικό δρόμο και να έχετε ισορροπημένες σχέσεις με το περιβάλλον σας. Όσο μεγαλύτερη η αυτοέκφρασή και η αυτοπαδοχχή σας τόσο πιο εύκολα θα αναγνωρίζετε τις αιτίες των προβλημάτων σας και θα τις θεραπεύετε στη ρίζα τους πριν καν εκδηλωθούν στο σώμα σας ή να τις θεραπεύσετε εφόσον έχουν ήδη εκδηλωθεί.

Μπορείτε να βρείτε δεκάδες μαρτυρίες και άρθρα που αποδεικνύουν πως ο νους σας αποτελεί το κλειδί, της ασθένειας και της θεραπείας μαζί, στην κατηγορία Ψυχολογία και Υγεία

2) Διαβάστε τα συστατικά των διαφόρων προϊόντων και προσπαθήστε να καταλάβετε τι σημαίνουν

Το 90% της έκθεσης σε τοξικές ουσίες που υπάρχουν σε τρόφιμα, προϊόντα προσωπικής φροντίδας και είδη οικιακής χρήσης θα μπορούσαν εύκολα να αποφευχθούν απλώς και μόνο διαβάζοντας τα συστατικά στις ετικέτες τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαβάζουν τις ετικέτες, διότι το θεωρούν κουραστικό…ή απλώς δεν καταλαβαίνουν τη σημασία όλων αυτών των χημικών όρων.

Αλλά αυτό ακριβώς είναι το μυστικό: αν τα συστατικά είναι γεμάτα από χημικές ουσίες μην αγοράσετε το συγκεκριμένο προϊόν! Μην το χρησιμοποιήσετε στο δέρμα σας και μην το φάτε!

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι παρασκευαστές τροφίμων και οι εταιρείες παρασκευής προϊόντων προσωπικής φροντίδας προσθέτουν εσκεμμένα καρκινογόνες χημικές ουσίες στα προϊόντα τους, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτές οι ουσίες προκαλούν καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Για παράδειγμα, το νιτρώδες νάτριο προστίθεται στα χοτ ντογκ, τα λουκάνικα, το μπέικον και τα χοιρινά προϊόντα. Είναι μία καρκινογόνος χημική ουσία που ευνοεί την εμφάνιση όγκων του εγκεφάλου, λευχαιμίας, καρκίνου του παχέος εντέρου και του παγκρέατος. Γιατί λοιπόν προστίθεται στα τρόφιμα; Επειδή αυτό το συντηρητικό δίνει στα κρέατα ένα όμορφο κόκκινο χρώμα που ξεγελά τους καταναλωτές κάνοντάς τους να νομίζουν ότι τα συγκεκριμένα κρέατα είναι «φρέσκα».

Επίσης, μην αγοράζετε καλλυντικά στα οποία δεν αναφέρονται τα συστατικά τους. Γνωστά κι επώνυμα αρώματα έχει βρεθεί ότι περιέχουν πάνω από 20 καρκινογόνες χημικές ουσίες, εκ των οποίων καμία δεν αναγράφεται στην ετικέτα τους (μάλλον επειδή αποτελεί «ιδιωτικό μυστικό»!).

Διαβάστε χρήσιμα σχετικά άρθρα στις κατηγορίες Τοξικά Δηλητήρια και Διατροφικές Ετικέτες

3) Μάθετε να αντιλαμβάνεστε τα μηνύματα που στέλνει το σώμα σας

Ίσως αποτελεί μέρος των σύγχρονων πολιτιστικών προκαταλήψεων, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί με περίεργο τρόπο από το σώμα τους. Ως εκ τούτου, δεν συντονίζονται με τις ανάγκες του σώματός τους και δεν καταλαβαίνουν πώς τους κάνουν να αισθάνονται οι τροφές που καταναλώνουν.

Υπάρχουν άνθρωποι που απαλλάχτηκαν από τις ημικρανίες αφαιρώντας όλο το μονοσόδιο γλουταμίνης (και το εκχύλισμα μαγιάς) από τη διατροφή τους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι εφικτό μόνο αν αρχίσετε να δίνετε προσοχή στη σύνδεση ανάμεσα στον πονοκέφαλο και στο τι είχατε φάει πρωτύτερα. Συμπτώματα όπως πόνος στο κεφάλι, πόνος στο στήθος ή διαταραχές του πεπτικού συστήματος είναι ο τρόπος που διαθέτει το σώμα σας για να σας περνά μηνύματα που αφορούν την υγεία σας.

Αυτό μας οδηγεί στην περίπτωση εμφάνισης έντονης επιθυμίας για φαγητό: οι λιγούρες είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος με τον οποίο το σώμα σας προσπαθεί να σας παρακινήσει να φάτε κάτι που λείπει από τη διατροφή σας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι λιγούρες αποτελούν υγιή εκδήλωση του οργανισμού. Πολλοί άνθρωποι όμως τις παρερμηνεύουν και τις θεωρούν βλαβερή συνήθεια.

Για παράδειγμα, αν νιώσετε έντονη επιθυμία να φάτε πατατάκια, αυτό συνήθως σημαίνει ότι έχετε ανεπάρκεια σε φυσικό αλάτι. Τα αλμυρά πατατάκια βοηθούν να σταματήσει η επιθυμία σας για αλάτι, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο αν το αλάτι περιέχει ιχνοστοιχεία. Σε διαφορετική περίπτωση, θα θέλετε να φάτε όλο το σακουλάκι με τα πατατάκια.

Η έντονη επιθυμία για σοκολάτα συχνά σημαίνει έλλειψη μαγνησίου, ενώ όταν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με τη σόδα ίσως σημαίνει ότι ο οργανισμός σας έχει ανάγκη από πιο γλυκά φρούτα, όπως πορτοκάλια και μήλα.

Στην πραγματικότητα, σχεδόν κάθε «ανθυγιεινή» επιθυμία σας για κάποιο φαγητό είναι μια κραυγή του σώματός σας για κάτι υγιεινό που το έχετε όντως ανάγκη. Προστατεύω την υγεία μου σημαίνει ότι είμαι σε θέση να κατανοήσω τι ακριβώς σημαίνουν αυτές οι επιθυμίες και τρέφομαι υγιεινά, για παράδειγμα τρώγοντας ένα πορτοκάλι, αντί να πιω αναψυκτικό πορτοκαλάδα που είναι κάτι ανθυγιεινό.

4) Μην εμπιστεύεστε απόλυτα τον γιατρό σας – ίσως να μην είναι καλά ενημερωμένος σε ορισμένα θέματα

Οι γιατροί είναι μορφωμένοι άνθρωποι και θέλουν να σας βοηθήσουν, αλλά αν δεν έχουν εξειδικευτεί στο θέμα της διατροφής ως μέσο θεραπείας, πιθανότατα δεν θα είναι αρκετά ενημερωμένοι όσον αφορά τη δύναμη της διατροφικής θεραπείας.

Οι περισσότεροι γιατροί, δυστυχώς, έχουν εκπαιδευτεί να εφαρμόζουν μόνο ένα ιατρικό σύστημα: φάρμακα και χειρουργικές επεμβάσεις. Το σύστημα αυτό αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα ανεξάρτητα από το πού οφείλεται με ένα φάρμακο ή μια χειρουργική επέμβαση.

Αποδεικνύεται ότι πολλοί γιατροί δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα για την επιστήμη της διατροφής. Σίγουρα είναι καλά ενημερωμένοι για την κυκλοφορία του πιο πρόσφατου αντικαταθλιπτικού, αλλά μπορεί να μην έχουν ιδέα ότι ίσως πάσχετε από έλλειψη βιταμίνης D καθώς και γιατί αυτό είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί.

Αν και υπάρχουν αρκετοί γιατροί που ειδικεύονται στη συμπληρωματική και την εναλλακτική ιατρική, μην τους εμπιστευτείτε αυτομάτως μόνο και μόνο επειδή είναι γιατροί. Κάντε τους έξυπνες ερωτήσεις και, αν είναι αναγκαίο, μην διστάσετε να βρείτε κάποιον άλλο που θα είναι περισσότερο ενημερωμένος. Μάλιστα, θα ήταν καλύτερο να απευθυνθείτε σε έναν

έναν γιατρό με εξειδίκευση στη συμπληρωματική ιατρική. 5) Να είστε δύσπιστοι με τις πληροφορίες που αφορούν την υγεία και οι οποίες μεταδίδονται από μέσα ενημέρωσης χρηματοδοτούμενα από φαρμακευτικές εταιρείες

Σχεδόν όλες οι πληροφορίες σχετικά με την υγεία που παρέχονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτελούν προπαγάνδα επηρεασμένη και χρηματοδοτούμενη από φαρμακευτικές εταιρείες. Η οικονομική επιρροή των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών είναι τόσο ύπουλη που δεν μπορείτε να εμπιστεύεστε οποιαδήποτε πληροφορία δημοσιευμένη στον τύπο ή το διαδίκτυο και η οποία περιέχει φαρμακευτικές διαφημίσεις.

Εδώ περιλαμβάνονται ιατρικά και «επιστημονικά» περιοδικά, πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνται για να προωθούν τις διαφημίσεις των καπνοβιομηχανιών, όπως συνέβαινε την εποχή που η επιστήμη, κατά κάποιο τρόπο, «ελεγχόταν» από αυτές (το ιατρικό περιοδικό JAMA αφιέρωνε ολοσέλιδες διαφημίσεις που ισχυρίζονταν ότι «οι περισσότεροι γιατροί καπνίζουν τσιγάρα Camel περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μάρκα!»).

Ακόμη, τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης επιδιώκουν να καταστρέψουν όλη τη γνώση σχετικά με τη διατροφή, τις φυσικές και τις εναλλακτικές θεραπείες. Γι’ αυτό και τα ΜΜΕ αφήνουν να διαρρεύσουν παράλογες ιστορίες τρόμου με τίτλους όπως «αυτές οι 5 σούπερ τροφές μπορεί να σας σκοτώσουν!»

Τα ΜΜΕ εξαπολύουν συχνά επίθεση εναντίον των βιταμινών και των μετάλλων, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να σας πείσουν ότι τα φάρμακα είναι απαραίτητα. Χρειάζεστε φάρμακα και ενέσεις για να είστε υγιείς. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους όμως, δεν πρέπει να σκεφτείτε καν να καταναλώσετε βιολογικά τρόφιμα και φαρμακευτικά βότανα γιατί…είναι επικίνδυνα!

6) Μάθετε πώς να παράγετε σε ένα ποσοστό δικά σας τρόφιμα

Για να αποκτήσετε πραγματικά καλή υγεία, θα πρέπει να παράγετε οι ίδιοι τουλάχιστον ένα μέρος της τροφής που καταναλώνετε. Λέγοντας ένα μέρος εννοούμε ότι μπορείτε να φυτέψετε κάτι ακόμα και μέσα στην κουζίνα σας.

Κάποιοι πίνουν χυμό λαχανικών κάθε μέρα, αναμεμειγμένο σε ροφήματα. Καλλιεργούν επίσης μια ποσότητα λαχανικών και βοτάνων φροντίζοντας έτσι να κάνουν πιο υγιεινή διατροφή. Όσο μεγαλύτερη ποσότητα τροφών παράγετε μόνοι σας, τόσο πιο υγιείς θα είστε.

Τα προϊόντα που καλλιεργείτε μόνοι σας είναι πιο φρέσκα, με περισσότερα θρεπτικά συστατικά και σας δίνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση όταν τα καταναλώνετε. Επιπλέον, ακόμα και το γεγονός της καλλιέργειας και συγκομιδής των δικών σας προϊόντων είναι, αυτό καθαυτό, μια πάρα πολύ υγιεινή συνήθεια.

Έτσι λοιπόν, μπορείτε να ξεκινήσετε να φτιάχνετε τον δικό σας κήπο! Καλλιεργήστε οτιδήποτε, ακόμη και κάτι τόσο απλό όσο μερικά καρότα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτό και να το επεκτείνετε καθώς η διαδικασία θα σας τραβά όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον.

Αυτές τις μεθόδους δεν πρόκειται ποτέ να τις μάθετε από κυβερνητικές οργανώσεις, την ιατρική ή τα μέσα ενημέρωσης.

Και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, επειδή δεν μπορεί να γνωρίζετε πια συμφέροντα κρύβονται που, ας είστε επιφυλακτικοί με τα πάντα. Διαβάστε, μελετήστε, πάρτε τη γνώμη των ειδικών, συμβατικών, εναλλακτικών ή όποιων άλλων θέλετε και στο τέλος ακολουθήστε την εσωτερική σας φωνή.

Δεν υπάρχουν οργανισμοί ή ιδρύματα στη σύγχρονη διεφθαρμένη κοινωνία μας που θα μπουν στον κόπο να σας διδάξουν αυτές τις μεθόδους. Διότι πολύ απλά δεν έχουν κανένα λόγο να κάνουν τους ανθρώπους πιο δυνατούς και λιγότερο εξαρτημένους από το σύστημα.

Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να φροντίσετε εσείς οι ίδιοι να ενημερωθείτε και να εφαρμόσετε τις παραπάνω μεθόδους στη ζωή σας.

Πηγή

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]