Οι επτά συνηθέστεροι καβγάδες ζευγαριών

Τι μπορείτε να κάνετε για να μη φθάσετε στο διαζύγιο

Το να καβγαδίζεις με τον σύντροφό σου δεν είναι ποτέ ευχάριστο. Αλλά ο καβγάς είναι κάτι που δύσκολα ένα ζευγάρι μπορεί να αποφύγει. Παρακάτω παρουσιάζονται οι επτά πιο κοινές αφορμές που μπορεί να κάνουν το σπίτι ενός ζευγαριού να μυρίσει μπαρούτι σε ελάχιστο χρόνο.

Η έλλειψη προσοχής

Ο καθένας θέλει να αισθάνεται διαρκώς επιθυμητός από τον σύντροφό του. Οταν κάποιος νιώθει ότι χάνει την προσοχή του συντρόφου του, τότε έρχεται είτε η ζήλια, είτε... το εξωσυζυγικό φλερτ. Και τα δυο αποτελούν αφορμές για μεγάλους καβγάδες.

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί:

Δοκιμάστε να λέτε στους συντρόφους σας όσα εκτιμάτε σε αυτούς. Η εστίαση σε αυτά που εκτιμά ο άλλος σε εσάς και το αντίστροφο θα αποτρέψει τους καβγάδες και θα ανοίξει έναν υγιή διάλογο για τα θετικά και τα αρνητικά που αποκομίζετε από αυτή τη σχέση. Τα πεθερικά

Τα πεθερικά είναι γνωστό ότι δημιουργούν προβλήματα στα ζευγάρια από... αρχαιοτάτων χρόνων.

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί:

Οποια παρατήρηση γίνεται στους γονείς του ζευγαριού θα πρέπει να γίνεται από το δικό του παιδί και όχι από τη νύφη ή το γαμπρό. Επιπλέον, θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι τα πεθερικά δεν πρόκειται από μόνα τους να αγαπήσουν τις νύφες και τους γαμπρούς. Θα πρέπει οι τελευταίοι να προσπαθήσουν για να την κερδίσουν. Η χρήση του κινητού

Η τεχνολογία έχει εισβάλλει σε κάθε πτυχή

της καθημερινής ζωής δημιουργώντας προβλήματα και στις σχέσεις των ζευγαριών. Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που τσακώνονται γιατί ο ένας από τους δυο χρησιμοποιεί τόσο το κινητό έτσι ώστε να προκαλεί τον εκνευρισμό του άλλου.

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί:

Οταν κάνετε μια προσωπική έξοδο με τον/την σύντροφό σας αφήστε το κινητό στο σπίτι. Ή απλώς απενεργοποιείστε το.

Το σεξ

Ο Τζόελ Μακχόλ έχει πει: «Το καλύτερο του να είσαι παντρεμένος είναι ότι κάνεις σεξ με τον καλύτερό σου φίλο. Το χειρότερο είναι όταν ο καλύτερό σας φίλος αρνείται να κάνει σεξ μαζί σας». Το να τελειώνει το σεξ σε ένα γάμο είναι το πιο απογοητευτικό πράγμα που μπορεί να συμβεί για το ζευγάρι. Πέραν του ότι φανερώνει αυτό που δεν θέλει κανείς να παραδεχθεί, ότι δηλαδή ο γάμος έχει τελειώσει.

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί:

Συζητήστε το ανοιχτά μεταξύ σας.

Ο χρόνος που αφιερώνουν για τα παιδιά

Μια από τις συχνότερες αφορμές για μεγάλους καβγάδες μεταξύ ζευγαριών είναι η ευθύνη των παιδιών. Συνήθως αυτός που επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος, από το διάβασμα, τη μετακίνησής τους έως και τη φροντίδα τους συχνά ξεσπά κατά του άλλου που μοιάζει με... επισκέπτης.

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί:

Βάλτε κάτω το πρόγραμμά σας και μοιράστε τα πάντα σε ότι έχει να κάνει με τα παιδιά. Λεφτά

Μια παροιμία λέει: «Ο γάμος είναι για την αγάπη, το διαζύγιο έρχεται για τα χρήματα». Τις περισσότερες φορές τα ζευγάρια οδηγούνται στο διαζύγιο με αφορμή οικονομικά ζητήματα. Η διαφορετική άποψη για τα χρήματα, η οικονομική διαχείριση και οι οικονομικές αποφάσεις είναι τρία θέματα που μπορούν να ανάψουν τους καβγάδες μεταξύ ενός ζευγαριού.

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί:

Κάντε μια συναισθηματική προσέγγιση για το πώς ο σύντροφός σας βλέπει τα χρήματα και γενικά τα οικονομικά ζητήματα. Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να τον καταλάβετε. Για το... τίποτα

Οι καβγάδες για το γεγονός ότι ο νεροχύτης είναι γεμάτος άπλυτα πιάτα, γιατί το κρεβάτι είναι ξέστρωτο και τα ρούχα ακατάστατα ονομάζονται καβγάδες για το τίποτα. Συνήθως ξεκινούν με τη... μουρμούρα του ενός που εκνευρίζει τον άλλον και χρειάζεται λίγη μόνο ώρα για να μυρίσει το σπίτι μπαρούτι.

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί:

Την επόμενη φορά που θα καταλάβετε ότι πάει να δημιουργηθεί ένας καβγάς για ασήμαντο θέμα, σταματήστε το και κοιτάξτε τι ακριβώς φταίει. Ισως χρειάζεστε βοήθεια με τις δουλειές του σπιτιού. Αντί να υποφέρετε... μουρμουρώντας συζητήστε το με τον σύντροφό σας.

iefimerida

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]