Μήπως τελικά...το σπίτι μας είναι εκείνο που μας αγχώνει περισσότερο;

Το σπίτι μας είναι το μέρος εκείνο του κόσμου ολόκληρου όπου δικαιούμαστε να είμαστε...

απολύτως ο εαυτός μας, το μέρος εκείνο οπού χαλαρώνουμε και ηρεμούμε, το μέρος όπου, όταν η πόρτα κλείνει πίσω μας, αισθανόμαστε ασφάλεια και ηρεμία.

Η επιστήμη, όμως, τώρα έρχεται να μας πει ότι το σπίτι είναι τελικά αυτό που μας αγχώνει πολύ περισσότερο απ' ότι μας αγχώνει ο χώρος εργασίας μας. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες εμφανίζουν εμφανώς χαμηλότερα επίπεδα στρες στον χώρο εργασίας σε σύγκριση με την οικογενειακή στέγη.

Στη δουλειά τους, οι άνθρωποι κατά κανόνα διεκπεραιώνουν απλά ορισμένα καθήκοντα. Τόσο τα άτομα με χαμηλά όσο και εκείνα με υψηλά εισοδήματα εστιάζουν την προσοχή τους σε αυτά καθημερινά. Μάλιστα, τα άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερη μείωση άγχους όταν βρίσκονται στη δουλειά τους. Αυτό που είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον και παράδοξο είναι ότι οι γονείς έχουν κατά μέσο όρο μεγαλύτερο επίπεδο στρες από τους ανθρώπους που δεν είναι γονείς, ωστόσο και εκείνοι αισθάνονται μεγαλύτερη πίεση και άγχος όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους παρά όταν είναι στην δουλειά.

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]