13 πράγματα που κάθε άνδρας πρέπει να γνωρίζει για την έγκυο γυναίκα του

Βασισμένος αποκλειστικά στην προσωπική του πείρα, ο συγγραφέας, σύζυγος και πατέρας, Aaron Gouveia, περιγράφει σε ένα απολαυστικά χιουμοριστικό κείμενο όλα αυτά που κάθε άνδρας θα πρέπει να γνωρίζει όταν η γυναίκα του είναι έγκυος!

Δεν είμαι ειδικός σε θέματα εγκυμοσύνης –εδώ καλά, καλά δεν έχω καταλάβει τις γυναίκες γενικότερα. Για την ακρίβεια, είμαι το ακριβώς αντίθετο του ειδικού. Κάθε φορά που η γυναίκα μου ήταν έγκυος, έκανα τη μία «χοντράδα» μετά την άλλη. Με αποτέλεσμα να μπορώ πλέον να σας πω με ασφάλεια όσα πρέπει να προσέξετε την περίοδο εκείνη –αν δεν θέλετε να κοιμάστε κάθε βράδυ στον καναπέ.

Να την ταΐζετε διαρκώς

Όλοι γνωρίζουν ότι το φαγητό είναι σημαντικό για τις εγκύους. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζετε είναι ότι πολύ πιο σημαντική είναι η συχνότητά του. Όταν η έγκυος γυναίκα σας λέει ότι πεινάει… το εννοεί! Ταΐστε την, λοιπόν, άμεσα για να μην φάει εσάς. Όταν λέει ότι πεινάει, δεν εννοεί ότι ανυπομονεί να βγείτε το βράδυ για φαγητό. Εννοεί ότι θέλει να φάει κάτι “ΤΩΡΑ”.

Και ότι ίσως να θέλει να φάει κάτι μετά από λίγο, μόλις μπείτε στο αυτοκίνητο για να πάτε για φαγητό. Και ότι αν δεν της το δώσετε την στιγμή εκείνη, το πιθανότερο είναι ότι θα υποφέρετε από την γκρίνια της!

Φαγητό: Ό,τι είναι δικό σας είναι και δικό της, ό,τι είναι δικό της… δεν το αγγίζετε!

Ακόμα κι αν είστε πολλά χρόνια ζευγάρι, ακόμα κι αν έχετε μάθει να μοιράζεστε τα πάντα, ξεχάστε ό,τι ξέρατε αναφορικά με το μοίρασμα του φαγητού. Όταν τρώτε φαγητό που θεωρείται δικό της (ή φαγητό που αγοράσατε για εσάς, αλλά εκείνη διεκδικεί ως δικό της)… την βάψατε! Μπορεί να μη σας βλάψει σωματικά, αλλά θα σας ρίξει τόσες κατάρες που το πιθανότερο είναι ότι το φαγητό θα σας κάτσει στον λαιμό. Μην το κάνετε.

Ετοιμαστείτε να βάλετε κιλά…

Θα παρατηρήσετε, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της γυναίκας σας, πως ό,τι λιγουρεύεται εκείνη να φάει, θα καταλήγετε να το τρώτε και εσείς. Θα παρατηρήσετε και την ζυγαριά σας να ανεβαίνει. Προσέχετε!

Μην επισημάνετε ποτέ πόσο έχει παχύνει

Όλοι οι άνδρες ξέρουν ότι οι έγκυοι παχαίνουν. Η κοιλιά της γυναίκας σας, όμως, που θα μεγαλώνει διαρκώς και πέρα από κάθε προηγούμενο θα σας κάνει τρομερή εντύπωση. Τόση που δεν θα συγκρατήστε και θα το τονίζετε συνέχεια. Στο δικό σας μυαλό όλο αυτό είναι αποτέλεσμα μιας υπέροχης, φυσικής διαδικασίας! Για εσάς η κοιλιά της είναι πανέμορφη. Όταν, όμως, θα της το έχετε πει πέντε, δεκαπέντε, εικοσιπέντε φορές… κάποια στιγμή θα «τα πάρει»: “Σταμάτα να μου λες πόσο χοντρή είμαι! Το ξέρω! Δεν χρειάζεται να μου το τονίζεις!”.

Για εκείνη δεν έχει σημασία ότι στα μάτια σας δεν έχει υπάρξει ποτέ πιο όμορφη ή ότι ξέρετε πως είναι φυσιολογικό να παίρνει βάρος! Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης η γυναίκα αλλάζει «μυαλά». Πώς;

Ο «εγκέφαλος εγκυμοσύνης» είναι γεγονός

Μπορεί να ακούγεται σαν διαφημιστική ατάκα, όμως, είναι γεγονός. Ο εγκέφαλος της γυναίκας, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, μεταλλάσσεται! Ξεκινά διακριτικά, με την γυναίκα σας π.χ. να ψάχνει τα γυαλιά της, ενώ τα φορά, κάτι που μπορεί να βρείτε έως και χαριτωμένο! Σιγά-σιγά, όμως, γίνεται ανησυχητικό: Ξεχνά τα κλειδιά έξω από την πόρτα, αφήνει για ώρες αναμμένο τον θερμοσίφωνα… Φροντίστε να έχετε τον νου σας σε αυτά τα πράγματα…

Αντίο χιούμορ!

Αν ανήκετε στους τύπους που δείχνουν σε κάποιον την αγάπη ή την εκτίμησή τους λέγοντάς του «χοντράδες», αυτή δεν είναι μία καλή εποχή να κάνετε το ίδιο με την γυναίκα σας. Στην καλύτερη περίπτωση δεν θα δώσει καν σημασία στα αστεία σας, στην χειρότερη θα ψάχνει μονίμως κάτι για να σας φέρει στο κεφάλι. Και αντίο σεξ!

Ακούστε με προσεκτικά: Πρόκειται να μπερδευτείτε λίγο αναφορικά με το σεξ κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Το πρώτο τρίμηνο είναι μακράν το χειρότερο. Είναι το διάστημα που η γυναίκα σας θα βιώνει τις πιο έντονες αλλαγές, που θα έχει αναγούλες και ζαλάδες και που το τελευταίο πράγμα που θα την απασχολεί θα είναι η σεξουαλική σας ικανοποίηση. Βάλτε nova και βολευτείτε μόνοι σας, λοιπόν. Τα καλά νέα έρχονται στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, οπότε επιστρέφει κάπως η διάθεσή της για σεξ.

Απολαύστε το γιατί δεν θα κρατήσει για πολύ. Για την ακρίβεια, ίσως ξανακάνετε σεξ περί τα τέλη της εγκυμοσύνης της, αλλά όχι επειδή θα επανέλθουν οι ορμές της ή θα θέλει να σας χαρίσει στιγμές απόλαυσης: Απλά θα ανυπομονεί τόσο πολύ να γεννήσει που θα σας χρησιμοποιεί με την ελπίδα ότι θα την στείλετε μια ώρα αρχύτερα στο μαιευτήριο!

Ναι, το στήθος της είναι μεγαλύτερο – Όχι, δεν μπορείτε να το πιάσετε!

Παραμένουμε στο θέμα «σεξ» προκειμένου να αναφερθώ σε ένα από τα πιο σκληρά «παιχνίδια» της φύσης: Η εγκυμοσύνη της γυναίκας σας είναι κάτι υπέροχο, η ίδια λάμπει, τα μαλλιά της δείχνουν υπέροχα, τα νύχια της δείχνουν υπέροχα, το στήθος της δείχνει ακόμα πιο υπέροχο… Το μέγεθος B του σουτιέν γίνεται C, το C γίνεται D και… θα δοξάζετε τον Θεό!

Τα σουτιέν θα σπάνε, οι θηλές της θα διαγράφονται μέσα από τις μπλούζες της… Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν θα μπορείτε να το αγγίξετε. Θα είναι όπως όταν πηγαίνετε σε ένα κατάστημα που πωλούν κουταβάκια και τα έχουν σε γυάλινες προθήκες και δεν μπορείτε να τα αγγίξετε… Δείχνουν φανταστικά και θέλετε να τα χαϊδέψετε και να τα πάρετε στο σπίτι μαζί σας και να τα κρατήσετε εκεί για πάντα, όμως μόλις πλησιάσετε το χέρι σας… τζιζ!

Το πέος σας δεν μπορεί να βλάψει το μωρό

Ούτε θα ζουλά το κεφάλι του μωρού όταν θα κάνετε σεξ με την γυναίκα σας. (Όσο μεγάλο κι αν είναι).

Την θέση σας στο κρεβάτι θα πάρουν μαξιλάρια

Ξοδέψατε πολλά λεφτά για να αγοράσετε το στρώμα του κρεβατιού σας; Επιλέξατε κάποιο που αγκαλιάζει το σώμα για να νιώθετε ότι κοιμάστε στα σύννεφα; Καιρός να ξοδέψετε χρήματα και για έναν αναπαυτικό καναπέ, γιατί πιθανότατα εκεί θα κοιμάστε για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου η αγαπημένη σας να απλώσει στην θέση σας, στο κρεβάτι, όσα μαξιλάρια την βολεύουν για να κοιμάται. Χωνέψτε το: Όσο η εγκυμοσύνη της εξελίσσεται προτιμά να «καβαλά» και να αγκαλιάζει μαξιλάρια, αντί για εσάς.

Μην της φέρεστε σα να είναι από πορσελάνη

Πολλοί άνδρες -εμού συμπεριλαμβανομένου- συμπεριφέρονται υπερπροστατευτικά στις γυναίκες τους. Είναι αστείο, όμως, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή η γυναίκα έχει την δύναμη να κουβαλά το μωρό τους στην κοιλιά της -τι προστασία να χρειάζεται; Εγώ προσπαθώ να μην αφήνω την γυναίκα μου να ανοίγει πόρτες, να κουβαλά τα ψώνια, να σηκώνει βαριά αντικείμενα κ.λ.π.

Κι όμως, για κάποιον λόγο, έστω κι αυτή η μικρή βοήθεια που προσφέρω συχνά την εκνευρίζει. Δεν είναι ότι δεν πιστεύω ότι τα καταφέρνει μόνη της. Απλά νιώθω ότι κατά την εγκυμοσύνη της είναι πιο σημαντικό από ποτέ να την κρατώ ασφαλή. Ωστόσο πολύ συχνά εκείνη μου φωνάζει «μη μου συμπεριφέρεσαι σα να είμαι από πορσελάνη! Δεν σπάω!». Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν η γυναίκα είναι έγκυος, θα μας κατηγορήσει είτε την βοηθάμε είτε όχι!

Οι έγκυοι είναι οκνηρές

Άλλωστε, κουβαλούν μια νέα ζωή μέσα τους. Το σώμα τους μεγαλώνει, «ανοίγει» και αλλάζει για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της νέας ζωής! Αλλά το γεγονός παραμένει –οι έγκυοι βαριούνται να κουνήσουν. Στην δεύτερη εγκυμοσύνη της, η γυναίκα μου όχι μόνο είχε σταματήσει να πλένει τα πιάτα, αλλά δεν τα σήκωνε καν από το τραπέζι για να τα βάλει στον νεροχύτη! Στην καλύτερη περίπτωση τα άφηνε στον πάγκο δίπλα στον νεροχύτη –δεν τα έβαζε μέσα! Επιπλέον, δεν άδειαζε το περιεχόμενό τους!

Τα πιάτα είχαν αποφάγια, στα μπολ υπήρχαν δημητριακά που δεν είχαν φαγωθεί… Δεν με πειράζει να πλένω τα πιάτα, αλλά ένας πάγκος γεμάτος αποφάγια με ενοχλεί! Πόσο δύσκολο είναι να αδειάσει τα πιάτα και να τα βάλει ΜΕΣΑ στον νεροχύτη. Ωστόσο, ούτε γι’αυτό δεν μπορείς να μιλήσεις όταν είναι έγκυος η γυναίκα σου…

Δεν μπορείς να παραπονεθείς για τίποτα!

Καλό θα ήταν να μην κάνετε κουβέντα για όλα τα παραπάνω στην έγκυο γυναίκα σας. Γιατί ακόμα κι αν είναι οκνηρή, αν δεν σας αφήνει να φάτε από το φαγητό της, αν δεν μπορείτε να αγγίξετε το στήθος της, αν δεν θυμάται τίποτα, αν κοιμάται με ένα χωριό από μαξιλάρια, αν σας αναγκάζει να κοιμάστε στον καναπέ, αν έχει βάλει υπερβολικό βάρος και είναι ικανή να φάει και εσάς… δεν έχει σημασία! Είναι έγκυος. Κουβαλά το παιδί σας.

Που σημαίνει ότι έχει την κάρτα ατού και έτσι όλα σας τα παράπονα απορρίπτονται! Σοβαρά, σκεφτείτε απλά τι θα σας απαντήσει αν τολμήσετε να παραπονεθείτε: «Πιάτα; Παραπονιέσαι για τα πιάτα;; Μεγαλώνω έναν άνθρωπο μέσα στην κοιλιά μου, με μέγεθος ενός καρπουζιού, τον οποίον θα πρέπει να βγάλω από μία τρύπα στο μέγεθος ενός λεμονιού. ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΑΤΑ;;;».

Πηγή

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]