ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το ψάρι που απενεργοποιεί το λίπος στην κοιλιακή χώρα
Και όμως πέρα από τη συστηματική γυμναστική, η έξυπνη διατροφή μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε εύκολα και χωρίς κόπο το λίπος από την κοιλιά...
Υπάρχει λοιπόν μια τροφή που σύμφωνα με μελέτες μπορεί να απενεργοποιήσει γονιδιακά και να ρυθμίσει την αποθήκευση του λίπους. Αυτή δεν είναι άλλη από τον τόνο!
Για την ακρίβεια ο τόνος είναι εξαιρετική πηγή σε εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ ( DHA ) και η κατανάλωση τόνου στο πλαίσιο μιας κατάλληλης δίαιτας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την απώλεια βάρους.
Μια μελέτη στο περιοδικό «Journal of Lipid Research» έδειξε ότι τα συμπληρώματα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων έχουν την ικανότητα να απενεργοποιήσουν τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για το κοιλιακό λίπος.
Και ενώ υπάρχουν δύο είδη λιπαρών οξέων στον τόνο – το εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ DHA και το εικοσαπενταενοϊκό οξύ οξύ EPA-οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το DHA μπορεί να είναι 40% έως 70% πιο αποτελεσματικό από το EPA στη ρύθμιση των γονιδίων λίπους της κοιλιακής χώρας.
Τα επίπεδα του υδραργύρου στον τόνο ποικίλλουν ανάλογα με το είδος, σε γενικές γραμμές όμως όσο πιο μεγάλος και λεπτός είναι ο τόνος τόσο πιο μεγάλη είναι και η περιεκτικότητα του υδράργυρου. Οι κονσέρβες τόνου που περιέχουν μικρά ψάρια θεωρούνται χαμηλές σε υδράργυρο για αυτό μπορούν να καταναλώνονται δύο με τρείς φορές την εβδομάδα σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες γραμμές της FDA. healthpro.gr
Via
Υπάρχει λοιπόν μια τροφή που σύμφωνα με μελέτες μπορεί να απενεργοποιήσει γονιδιακά και να ρυθμίσει την αποθήκευση του λίπους. Αυτή δεν είναι άλλη από τον τόνο!
Για την ακρίβεια ο τόνος είναι εξαιρετική πηγή σε εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ ( DHA ) και η κατανάλωση τόνου στο πλαίσιο μιας κατάλληλης δίαιτας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την απώλεια βάρους.
Μια μελέτη στο περιοδικό «Journal of Lipid Research» έδειξε ότι τα συμπληρώματα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων έχουν την ικανότητα να απενεργοποιήσουν τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για το κοιλιακό λίπος.
Και ενώ υπάρχουν δύο είδη λιπαρών οξέων στον τόνο – το εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ DHA και το εικοσαπενταενοϊκό οξύ οξύ EPA-οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το DHA μπορεί να είναι 40% έως 70% πιο αποτελεσματικό από το EPA στη ρύθμιση των γονιδίων λίπους της κοιλιακής χώρας.
Τα επίπεδα του υδραργύρου στον τόνο ποικίλλουν ανάλογα με το είδος, σε γενικές γραμμές όμως όσο πιο μεγάλος και λεπτός είναι ο τόνος τόσο πιο μεγάλη είναι και η περιεκτικότητα του υδράργυρου. Οι κονσέρβες τόνου που περιέχουν μικρά ψάρια θεωρούνται χαμηλές σε υδράργυρο για αυτό μπορούν να καταναλώνονται δύο με τρείς φορές την εβδομάδα σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες γραμμές της FDA. healthpro.gr
Via
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :