ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES Ο "ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΟΣ" ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Πρωτοσέλιδο στους Financial Times είναι σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας που « παραμερίστηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά από άκαρπες διαπραγματεύσεις τριών μηνών», όπως...

σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Η οικονομική εφημερίδα συνοψίζει τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο ρεπορτάζ επίσης επισημαίνεται ότι η κίνηση αυτή ήρθε μετά την θυελλώδη συνεδρίαση στη Ρίγα της Λετονίας, όπου ο κύριος Βαρουφάκης κατηγορήθηκε από τους ευρωπαίους συναδέλφους του ότι «χάνει χρόνο».

Οι FT σημείωνουν επίσης, ότι οι ανακατατάξεις αυτές από τον Αλέξη Τσίπρα υποδηλώνουν και πως είναι έτοιμος να κάνει συμβιβασμούς με τους πιστωτές, καθώς η Ελλάδα πασχίζει να συγκεντρώσει 1 δισ. ευρώ για να πληρώσει συντάξεις και μισθούς αυτό το μήνα. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για την πιθανότητα συμφωνίας» τονίζει ο Μουχτάμπα Ραχμάν, αναλυτής ρίσκου στο Eurasia Group. «Ο Βαρουφάκης ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια συμφωνία με την Ελλάδα. Η σχέση του με τον Τσίπρα και η θέληση του Τσίπρα να τον αφήνει ελεύθερο ήταν το κεντρικό ερώτημα στο οποίο εστίαζαν οι επενδυτές», προσθέτει.

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]