EΡΕΥΝΑ: Και όμως, το σεξ μας κάνει πολύ πιο έξυπνους

Eνισχύοντας τη μνήμη και τη δυνατότητα κατανόησης...

Οι τακτικές σεξουαλικές επαφές βοηθούν στη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Maryland, που πραγματοποίησαν δοκιμές σε ποντίκια και παρατήρησαν ότι όταν ζευγάρωναν συχνά αποκτούσαν περισσότερους νευρώνες.

Η αύξηση του αριθμού των εγκεφαλικών νευρώνων βοηθούσε τις νοητικές λειτουργίες στα πειραματόζωα ενισχύοντας τη μνήμη και τη δυνατότητα κατανόησης, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Αντίθετα, στο ίδιο πείραμα, οι ερευνητές κατέληξαν ότι η αποχή του ζευγαρώματος για μεγάλο χρονικό διάστημα επέφερε έκπτωση της νοητικής λειτουργίας καθώς η εξυπνάδα που είχαν αποκτήσει τα πειραματόζωα χάθηκε.

Οι νευροεπιστήμονες, πάντως, αντιμετωπίζουν τα συμπεράσματα των ερευνητών με επιφυλακτικότητα τονίζοντας ότι οι έξυπνοι άνθρωποι δεν είναι κατ’ ανάγκη ακόρεστοι στο σεξ και αντίθετα οι ευφυείς έφηβοι ξεκινούν αργότερα τις σεξουαλικές επαφές σε σύγκριση με τους λιγότερο ευφυείς συνομήλικούς τους.

Μπορούμε να αποκτήσουμε νέα εγκεφαλικά κύτταρα κάνοντας γυμναστική ή σεξ αλλά για να αναπτυχθούν οι νευρώνες και να λειτουργούν καλά οι εγκεφαλικές συνάψεις χρειάζεται πρόσθετος κόπος- εκτός κρεβατοκάμαρας.

Το διάβασμα και η γυμναστική του μυαλού με παιχνίδια στρατηγικής και εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι εν τέλει, αυτά που κρατούν το μυαλό σε φόρμα», επισημαίνει η ψυχολόγος Τρέισι Σορς από τη βρετανική Εταιρία Νευροεπιστημόνων.

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]