Ποιοι τύποι ταιριάζουν μεταξύ τους βάσει χημείας...

η ενδογενής έλξη και ποιες χημείες ταιριάζουν μεταξύ τους;

Όλοι μας έχουμε αισθανθεί πολλές φορές έντονη έλξη για άλλα άτομα, η οποία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ανεξήγητη! Είναι, όπως λέμε, θέμα... χημείας! Τι είναι στην πραγματικότητα όμως αυτή η ενδογενής έλξη και ποιες χημείες ταιριάζουν μεταξύ τους; Την απάντηση, σύμφωνα με το onmed.gr, επιχείρησε να δώσει η ανθρωπολόγος Helen Fisher, η οποία και υποστηρίζει ότι όλοι οι άνθρωποι κατατάσσονται σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους, που με τη σειρά τους ισοδυναμούν σε συγκεκριμένες ορμόνες που υπάρχουν στον οργανισμό. Σε γενικές γραμμές οι τύποι αυτοί είναι: Οι «εξερευνητές»: Πρόκειται για άτομα που λατρεύουν το ρίσκο και την καινοτομία, είναι παρορμητικοί, αισιόδοξοι, δημιουργικοί και ενεργητικοί. Συσχετίζονται με την ουσία ντοπαμίνη του εγκεφάλου. Οι «κατασκευαστές»: Πρόκειται για άτομα προσεκτικά, προνοητικά, ήρεμα, κοινωνικά, επίμονα και πιστά.

Συσχετίζονται με την ουσία σεροτονίνη του εγκεφάλου. Οι «διευθυντές»: Πρόκειται για άτομα που χαρακτηρίζονται από ευθύτητα, αποφασιστικότητα, ανταγωνιστικότητα, λογική σκέψη, αδιαλλαξία και φιλοδοξία.

Συσχετίζονται με το σύστημα της τεστοστερόνης. Οι «διαπραγματευτές»: Πρόκειται για άτομα συμπονετικά, που χαρακτηρίζονται από αλτρουισμό και έχουν αναλυτική σκέψη.

Συσχετίζονται με το σύστημα των οιστρογόνων.

Βέβαια, όπως είναι φυσικό σε πολλά άτομα συνυπάρχουν χαρακτηριστικά και από τους τέσσερις τύπους, ωστόσο σε κάθε περίπτωση μόνο ένας είναι ο βασικό που υπερτερεί.

Μπορεί, μάλιστα, η τεστοστερόνη να θεωρείται ορμόνη του ανδρικού φύλου και τα οιστρογόνα του γυναικείου, ωστόσο και οι δύο παράγονται, σε διαφορετικά επίπεδα, και από άνδρες και από γυναίκες. Ποιοι είναι όμως οι βασικοί «χημικοί συνδυασμοί»;

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, ο «εξερευνητής» έλκεται από τους «εξερευνητές» και ο «κατασκευαστής» από τους «κατασκευαστές», δηλαδή αυτοί οι δύο τύποι προσωπικότητας έλκονται από όμοια άτομα.

Στον αντίποδα, οι «διευθυντές» έλκονται από τους «διαπραγματευτές» και το αντίστροφο. Κατά πόσο όμως ισχύουν τα παραπάνω;

Οι ανθρωπολόγοι διευκρινίζουν ότι μπορεί μεν η βιολογική προδιάθεση να μας ωθεί προς ορισμένους τύπους προσωπικότητας, ωστόσο το αν θα επιλέξουμε τελικά να μείνουμε, σχετίζεται με πολλούς άλλους παράγοντες. Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε;

filenades

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]