Hot Spot “η Ελλάς”

Σχεδόν 12000 πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα. Στήνονται πρόχειρα κέντρα φιλοξενίας. Ασφυκτική η κατάσταση στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Χαώδης παραμένει η κατάσταση με τους εγκλωβισμένους σε ελληνικό έδαφος πρόσφυγες. Στην Ειδομένη παραμένουν

πάνω από 3500 Σύροι και Ιρακινοί, οι οποίοι περνούν με πολύ αργούς ρυθμούς τα σύνορα της ΠΓΔΜ. Η πλειοψηφία των Αφγανών που βρίσκονταν στην περιοχή έχει αποχωρίσει προς την Αθήνα, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες έφτασαν στο hot spot των Διαβατών τα πρώτα από τα 40 λεωφορεία. Την ίδια ώρα, πάνω από 370 άνθρωποι βρίσκονται για δεύτερη μέρα, στο κλειστό γήπεδο της Κοζάνης, 418 σε αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στο Μουργκάνι Καλαμπάκας, στην Κατερίνη βρίσκονται 289 άτομα,ενώ στη Λαμία έχουν εγκλωβιστεί πάνω από 2000 άνθρωποι. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, η διατροφή των ανθρώπων στηρίζεται στην προσφορά των κατοίκων των περιοχών όπου καταλύουν. Εκκλήσεις γίνονται από τις τοπικές αρχές για την παροχή ρουχισμού, κουβερτών και τροφίμων, καθώς οι χώροι στους οποίους φιλοξενούνται οι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται χιλιάδες παιδιά, μετατράπηκαν σε Κέντρα Φιλοξενίας εν μια νυκτί. Η ανταπόκριση των κατοίκων των περιοχών είναι, για ακόμα μια φορά, συγκινιτική.

Λίγο πριν τις 7 το πρωί της Τετάρτης έφτασαν στον Πειραιά, Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, μεταφέροντας μετανάστες και πρόσφυγες από νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα το "Αριάνδη 2" μετέφερε 1692 άτομα από Μυτιλήνη και Χίο και 13 άτομα το "Βlue star 2" από την Κω. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ ενώ άλλοι αναμένεται να μεταφερθούν στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας. Στο μεταξύ συνάντηση με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Filippo Grandi και αντιπροσωπεία του Οργανισμού θα έχει σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο αρμόδιος υπουργός Θ.Δρίτσας. Παράλληλα, δεκάδες κόσμου έχει καταλύσει στην πλατεία Βικτωρίας και πάλι, αναζητώντας τρόπο διαφυγής από τη χώρα μας. Δύο νέα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας πρόκειται να ετοιμαστούν σε Βόλο και Ήπειρο, ενώ αναμένεται να ανοίξουν και οι εγκαταστάσεις του Λιμένος Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στον ΑΝΤ1,αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα περίπου 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]