Το πρωινό γεύμα σε 20 χώρες του κόσμου!.. Δες και πάρε ιδέες για να ξεκινήσεις δυνατά τη μέρα σου !!!

Η κινέζικη παροιμία «το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν ζητιάνος» εφαρμόζεται σε κάποιες χώρες στις οποίες ο καφές δεν είναι αρκετός για το ξεκίνημα της ημέρας.

Επιστημονικές μελέτες τονίζουν τη σημασία του καλού πρωινού στη διατροφή μας, καθώς είναι καθοριστικό για το πώς θα είμαστε στη διάρκεια της ημέρας στη δουλειά, στο σχολείο, στις καθημερινές μας υποχρεώσεις.

Έτσι πολλοί λαοί έχουν βάλει όλη του τη φαντασία στην ποικιλία και τη γευστικότητα ενός πρωινού.

Απολαύστε μερικά από τα παραδείγματα πρωινού.

English breakfast: αβγά, μπέικον και τα λουκάνικα Ιράν: Ομελέτα με κρεμμύδι και λεμόνι Πολωνία: Λουκάνικα, κρέμα γάλακτος και τηγανίτες, λαχανικά Μαρόκο: Αποθέωση του γλυκού πρωινού, κυρίως με μαρμελάδα, γλυκά ψωμάκια και πίτες Χαβάη: Ποικιλία από φρέσκα φρούτα Σουηδία: Γλυκό βύσσινο πάνω στις τηγανίτες Πορτογαλία: Καφέ με παραδοσιακά γεμιστά κρουασάν με τυριά, αλλαντικά και λαχανικά. Ιταλία: Καφέ και γλυκό κρουασάν αλά γαλλικά. Δανία: Τυρί, μαύρο ψωμί και σαλάμι Γερμανία: Ποικιλία λουκάνικων Αμερική: Pan cakes και ξεροψημένο μπέικον Γαλλία: Κρουασάν αλμυρά και γλυκά Ταϊλάνδη: Καλαμάρια με καραμελωμένα κρεμμύδια και ρύζι στον ατμό Ιρλανδία: Λουκάνικα, αβγά, βούτυρο στο ψωμί Αίγυπτος: Σαλάτα με φρέσκα λαχανικά περιχυμένη με λευκή σος και πασπαλισμένη με κόκκινο πιπέρι Κίνα: Μακαρονάδα (noodles) με λαχανικά και σάλτσα μπάρμπεκιου Βενεζουέλα: Τηγανητά πιτάκια λαχανικών Τουρκία: Τυριά, παστουρμά, ελιές και καγιανά (ομελέτα με αβγά και ντομάτα)και τσάι. Κολομβία: Σούπα αυγολέμονο με αβγό ποσέ στο κέντρο Εσθονία: Φέτες ψωμιού με κίτρινο τυρί ψημένες στο φούρνο. Πηγή

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]