Europa Nostra Awards 2016: Διάκριση για δύο ελληνικά μνημεία!

Δύο ελληνικά μνημεία ήταν ανάμεσα στους νικητές των βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς Europa Nostra Awards για το 2016, την κορυφαία πολιτιστική διάκριση στην Ευρώπη. Πρόκειται για τη Βυζαντινή Εκκλησία του Αγίου Πέτρου στην Καστανιά Μάνης και τον παραδοσιακό Νερόμυλο στον Άγιο Γερμανό στις Πρέσπες.

Οι 28 επιτυχόντες από 16 χώρες αναγνωρίστηκαν για τις επιδόσεις τους στον τομέα της συντήρησης, της έρευνας, των αποκλειστικών υπηρεσιών και της εκπαίδευσης και ενημέρωσης.Τα βραβεία αποδόθηκαν βάσει αξιολόγησης από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, η οποία είχε να εξετάσει 187 φακέλους συμμετοχών που υποβλήθηκαν από οργανισμούς και ιδιώτες από 36 χώρες της Ευρώπης. Πολίτες από όλα τα μέρη του κόσμου μπορούν πλέον να ψηφίζουν διαδικτυακά για το Βραβείο Public Choice.

Οι νικητές των European Heritage Awards 2016 θα τιμηθούν σε τελετή που θα συνδιοργανώσουν οι Tibor Navracsics, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εκπαίδευσης, τον Πολιτισμό, τους Νέους και τον Αθλητισμό και ο γνωστός τραγουδιστής της όπερας και πρόεδρος της Europa Nostra Plácido Domingo, στις 24 Μαϊου στο ιστορικό Zarzuela Theatre στη Μαδρίτη.

Βυζαντινή Εκκλησία του Αγίου Πέτρου στην Καστανιά | Μάνη, Ελλάδα Παραδοσιακός Νερόμυλος στον Άγιο Γερμανό | Πρέσπες, Ελλάδα

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]