Πώς να τρεφόμαστε όταν είμαστε άρρωστοι

O χειμώνας αποτελεί την πιο συνηθισμένη περίοδο για ιώσεις, οι οποίες... τις περισσότερες φορές ξεπερνιούνται εύκολα αν λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα, φαρμακευτικά και διατροφικά. Στο άρθρο θα παραθέσουμε τις συνηθέστερες ασθένειες του χειμώνα και πώς μπορούμε να τις ξεπεράσουμε ευκολότερα καταναλώνοντας κάποιες τροφές. Κοινό κρυολόγημα- γρίπη Συνιστάται η
κατανάλωση ζεστών αφεψημάτων όπως το τσάι, το χαμομήλι, το ζεστό γάλα, το φασκόμηλο και το τίλιο.

Η κατανάλωση ζεστών σουπών (κοτόσουπα, κρεατόσουπα, ψαρόσουπα, σούπα με λαχανικά) βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος όταν υπάρχει πυρετός.

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως το πορτοκάλι, το λεμόνι, το μπρόκολο, η ντομάτα και η κόκκινη πιπεριά. Έχουν αντιοξειδωτική δράση που βοηθά στην αντιμετώπιση του πυρετού και της καταρροής. Συνιστάται η κατανάλωση 4.000mg/ ημερησίως.

Η προσθήκη μαύρου πιπεριού στις σούπες φαίνεται να μειώνει την καταρροή. Φαρυγγίτιδα- λαρυγγίτιδα Προτείνεται και πάλι η κατανάλωση ζεστών αφεψημάτων και σουπών.

Προτείνεται η κατανάλωση μελιού, κατά προτίμηση μέσα στα ζεστά αφεψήματα, καθώς έχει καταπραϋντική δράση κατά του πονόλαιμου και παράλληλα αντιμικροβιακή λειτουργία.

Μελέτες δείχνουν πως η κατανάλωση πιπερόριζας βοηθά στην αντιμετώπιση του βήχα που συχνά υπάρχει ως σύμπτωμα της λαρυγγίτιδας και της φαρυγγίτιδας.

Γαστρεντερίτιδα Όταν βρίσκεται σε ενεργή φάση (συνήθως το πρώτο τριήμερο) αποφύγετε την κατανάλωση γαλακτοκομικών (γιαούρτι, γάλα), οσπρίων (π.χ. φακές, φασόλια), λαδερών (π.χ. μπάμιες, φασολάκια, αρακάς) και λαχανικών (π.χ. μαρούλι, λάχανο, μπρόκολο). Αποφύγετε τροφές πλούσιες σε λιπαρά, όπως λιπαρές σάλτσες και γλυκά.

Προτιμήστε τροφές όπως το κοτόπουλο, το ψάρι, το ρύζι, οι βραστές πατάτες, τα μακαρόνια με τυρί (χωρίς λιπαρές σάλτσες, το ψωμί και τις φρυγανιές.

Επιλέξτε το τσάι ως ρόφημα που περιορίζει την συχνότητα της διάρροιας.

Μην ξεχνάτε πως για να περάσει μια ασθένεια του χειμώνα, θα χρειαστεί πρώτα να κάνει τον κύκλο της. Μέχρι τότε, χρειάζετε να κάνετε υπομονή!

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]