Πρωτότυπες, πεντανόστιμες συνταγές με κεράσια!

από Ελευθερία Ιωαννίδου

Τα γλυκά του καλοκαιριού είναι γνωστά για τα φρούτα τους, που δίνουν δροσιά και φρεσκάδα στην γεύση.



Τα κεράσια είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων, και συνδυάζονται τέλεια με κρέμα ή σοκολάτα, απογειώνοντας πραγματικά την λέξη “επιδόρπιο”. Δείτε παρακάτω συγκλονιστικές συνταγές με… γεύση κεράσι!

Κέικ με κεράσια και τυρί κρέμα Υλικά:

180 γρ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη

150 γρ. τυρί κρέμα

Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι

1 1/4 φλ. ζάχαρη

3 μέτρια αυγά

1 2/3 φλ. αλεύρι

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

100 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κρατάτε κατά μέρος.Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού, να αφρατέψουν. Προσθέτετε την ζάχαρη και συνεχίζετε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάτε να αναμιχθούν.Κατεβάζετε την ταχύτητα και προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι (μην παραχτυπήσετε το μείγμα). Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε τα κερασάκια (τα κόβετε πριν στη μέση). Ανακατεύετε και αδειάζετε στη φόρμα. Ψήνετε στο φούρνο για 50 – 55 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο και ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει.

Συνταγή: radicio.com

Υπέροχη κερασόπιτα Υλικά:

750 γρ., τραγανά κεράσια

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο επιπλέον για το ταψάκια

6 κ.σ. γάλα

150 γρ., και λίγο επιπλέον για το ταψάκι βούτυρο ή μαργαρίνη:

4 αυγά

200 γρ. ζάχαρη

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

Το ξύσμα ενός λεμονιού

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Αφήνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει. Πλένετε τα κεράσια, τα σκουπίζετε κι αφαιρείτε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζετε.Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά. Κατόπιν ρίχνετε εναλλάξ κατά μικρές ποσότητες το μειγμα του αλευριού και το γάλα. Προσθέτετε τέλος το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύετε.Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψάκι διαμέτρου 22-24 εκ. και το πασπαλίζετε με αλεύρι. Ρίχνετε μέσα τα 2/3 της ζύμης, από πάνω αραδιάζετε τα κεράσια κι από πάνω ρίχνετε την υπόλοιπη ζύμη.Ψήνετε την κερασόπιτα για 50 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C. Όταν το γλυκό κρυώσει πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε κομμένο σε τριγωνικά κομμάτια.

Συνταγή: icookgreek.com

Μπισκότα καρδούλα με μαρμελάδα κεράσι Υλικά:

300 γρ. αλεύρι

150 γρ. ζάχαρη

Ξύσμα λεμονιού

Λίγο λικέρ της αρέσκειας σας

200 γραμμάρια μαρμελάδα κεράσι (ιδανικά σπιτική)

Μια πρέζα αλάτι

1 ολόκληρο αυγό και 2 κρόκοι

150 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τα αβγά.Αφού δουλέψετε καλά το μείγμα, ανοίγετε φύλλο με πάχος γύρω στα 7-8 χιλιοστά και με μια μεγάλη κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς κόβετε καρδιές σε ζυγό αριθμό.Στις μισές από αυτές, κόβετε με μια μικρότερη κουπ-πατ μια μικρότερη καρδιά στο κέντρο τους ώστε να σας προκύψουν σκελετοί καρδιάς.Βάζετε από ένα μικρό μπαλάκι μαρμελάδα στις ολόκληρες καρδιές, στο κέντρο τους.Ρίχνετε πάνω τους τις κομμένες καρδιές, ώστε να φαίνεται στο κέντρο μια καρδούλα από μαρμελάδα. Φροντίζετε να κολλήσουν μεταξύ τους με τη μαρμελάδα. Τις βάζετε σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς με άνω και κάτω αντίσταση για 6 λεπτά.

Συνταγή: sidagi.gr

Σαρλότ με μους γιαουρτιού και κεράσια Σαρλότ είναι ένα είδος επιδορπίου που αποτελείται από φέτες ψωμιού ή κέικ ή μπισκότα (ή σαβαγιάρ), που περικλείουν κρεμώδη γέμιση με φρούτα ή χωρίς, μους σοκολάτας κτλ και σερβίρεται κυρίως κρύο!

Υλικά:

200 γρ. γιαούρτι με γεύση κεράσι

100γρ. κρέμα γάλακτος

1κ.γ. σκόνη ζελατίνης

Φρέσκα κεράσια, από τα οποία έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια

12 σαβαγιάρ

Εκτέλεση:

Μουσκεύετε τη ζελατίνη με 1 κουταλιά κρύο νερό και αφού φουσκώσει λιγάκι, τη λιώνετε σε 2 κουταλιές νερό που έχει βράσει.Τότε χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να σφίξει, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει πολύ σφιχτή σαντιγί. Μια μέτρια κατάσταση! Την ανακατεύετε με το γιαούρτι με μια πλαστική σπάτουλα να ενσωματωθεί και ρίχνετε και την λιωμένη ζελατίνη και συνεχίζετε το ανακάτεμα σιγά σιγά. Τέλος ρίχνετε και τα κεράσια, τα οποία αν θέλετε τα κόβετε σε πιο μικρά κομμάτια.Σε μικρά τσέρκια βάζετε τα σαβαγιάρ που τα έχετε κόψει στη μέση, περιμετρικά και ρίχνετε στο κενό την κρέμα. Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Αν δεν έχετε μικρά τσέρκια, μπορείτε να ντύσετε με μεμβράνη μπολάκια (πχ. αυτά για σουφλέ), να βάλετε πάλι περιμετρικά τα σαβαγιάρ, την κρέμα και όταν βγάλετε πια από το ψυγείο, απλά θα το αναποδογυρίσετε σε πιάτο και θα αφαιρέσετε τη μεμβράνη. Τα διακοσμείτε με κεράσια.

Συνταγή: santie-athina.blogspot

Μάφιν με κεράσια του Στέλιου Παρλιάρου Υλικά:

4 αυγά

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. αλεύρι

1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

250 γρ. βούτυρο λιωμένο

100 γρ. αμύγδαλο σκόνη (τριμμένο στο μπλέντερ)

Κεράσια απύρηναΓια το κραμπλ:80 γρ. αλεύρι

100 γρ. ζάχαρη μαύρη

80 γρ. βούτυρο

100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη (τριμμένο στο μπλέντερ)

1 κ.γ κανέλα

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ρίχνετε σιγά-σιγά μέσα στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά (όχι στο μίξερ). Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη αμυγδάλου και το βούτυρο. Μοιράζετε το μείγμα σε καραμελόχαρτα, τα οποία είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε μέσα σε φόρμες για μάφιν.Βάζετε από 3 – 4 κεράσια στην επιφάνεια κάθε μάφιν και πάνω από αυτά πασπαλίζετε λίγο κραμπλ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30 λεπτά. Εάν χρειαστεί, ψήνετε λίγο παραπάνω. Αφήνετε να κρυώσουν και πασπαλίζετε με άχνη.

Κράμπλ: Ανακατεύετε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύετε έως ότου σχηματιστεί ένα συμπαγές μείγμα. Το διατηρείτε για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο και το τρίβετε έπειτα με τον τρίφτη.

Συνταγή: facebook.com

Πηγή

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]