Ξέρετε γιατί και πώς ξαφρίζουμε μερικά φαγητά;

Οι σούπες, οι ζωμοί, τα βραστά, αλλά ακόμα και όσπρια που βράζουμε σε μπόλικο νερό για να τα κάνουμε μετά σαλάτα, χρειάζονται επιμελές ξάφρισμα. Ο γκριζωπός αφρός αρχίζει να... σχηματίζεται στην επιφάνεια του υγρού μόλις αυτό αρχίσει να ζεσταίνεται και συνεχίζει
να εμφανίζεται και για αρκετά λεπτά αφότου ξεκινήσει ο βρασμός. Αν δεν ξαφρίσουμε, η γεύση του υγρού αλλά και εν γένει του φαγητού γίνεται γλυφή και η όψη του θαμπή. Να τι πρέπει να κάνουμε:Αφαιρούμε σχολαστικά τον αφρό με μια κουτάλα κανονική, σερβιρίσματος, όχι τρυπητή.Κάθε φορά που αφαιρούμε λίγο από τον αφρό, ξεπλένουμε την κουτάλα σε ένα δοχείο με κρύο νερό γιατί ο αφρός κολλάει πάνω στην κουτάλα και δυσχεραίνει τον καθαρισμό του υγρού.Δεν πρέπει το υγρό να κοχλάζει έντονα, γιατί τότε ο αφρός αναδεύεται μέσα στο υγρό και δεν μπορούμε να ξαφρίσουμε. Το υγρό πρέπει να κοχλάζει απαλά.Το ξάφρισμα γίνεται συνήθως στην αρχή του μαγειρέματος και διαρκεί περίπου 10 - 15 λεπτά. Αν, όμως, δούμε ότι μαζεύεται αφρός και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, τότε συνεχίζουμε το ξάφρισμα.

Πηγή

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]