Ημικρανίες: Απλά βήματα για να τις αποφύγετε

Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στο γιατρό για να αντιμετωπίσουν τις ημικρανίες τους. Πριν χρησιμοποιήσετε φαρμακευτική αγωγή... αλλά και για όσο χρονικό διάστημα τη λαμβάνετε, προσπαθήστε να αλλάξετε μερικά πράγματα στην καθημερινότητά σας που σίγουρα θα μειώσουν τα συμπτώματα και τις
κρίσεις.Προσπαθήστε να ξεκουράζεστε. Να κοιμάστε 8 ώρες κασθημερινά και να πηγαίνετε για ύπνο περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. Φροντίστε να μείνετε συνεπείς σε αυτό το πρόγραμμα ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Οι ημικρανίες μπορεί να προκληθούν και από υπερβολικές ώρες ύπνου, οπότε μην κοιμάστε υπερβολικά. Αποφύγετε να κοιμάστε το μεσημέρι περισσότερο από 30 λεπτά, γιατί δε θα μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ. Προσέξτε τη διατροφή σας. Τρώτε καθημερινά το πρωινό σας, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Μην παραλείπετε γεύματα και φροντίστε να τρώτε περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. Αναγνωρίστε και αποφύγετε όσα τρόφιμα σας προκαλούν ημικρανίες. Αυτά που ενοχοποιούνται πιο συχνά είναι το τυρί, η σοκολάτα, η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης και το αλκοόλ.

Ασκηθείτε. Η τακτική άσκηση θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια ημικρανίας. Κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης το σώμα απελευθερώνει ορισμένες χημικές ουσίες που λέγονται ενδορφίνες και δρουν ως φυσικά παυσίπονα. Επιπλέον μειώνουν τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης, καταστάσεις οι οποίες ενοχοποιούνται για την πρόκληση ημικρανίας. Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσετε την άσκηση σταδιακά, γιατί η υπερβολική ένταση μπορεί να προκαλέσει έντονους πονοκεφάλους. Διαχειριστείτε το άγχος. Είναι πολύ δύσκολο να αποφύγει κάποιος τις στρεσογόνες καταστάσεις, αλλά η σωστή διαχείριση του άγχους μπορεί να σας βοηθήσει στην πρόληψη της ημικρανίας. Οργανώστε το χρόνο σας σωστά, απλοποιήστε τη ζωή σας και βάλτε στη ζωή σας ασχολίες που σας ευχαριστούν. Όταν βρίσκεστε κάτω από συνθήκες πίεσης κάντε τακτικά διαλείμματα για να χαλαρώνετε και να σκέφτεστε πάντα θετικά. Με το που θα αντιληφτείτε το πρώτο σημάδι ημικρανίας σταματήστε αν είναι εφικτό οποιαδήποτε δραστηριότητα κάνετε και εφαρμόστε τα εξής: Σβήστε τα φώτα και χαλαρώστε σε ένα σκοτεινό και ήσυχο δωμάτιο. Εφαρμόστε κρύες κομπρέσες στο μέτωπο ή στο αυχένα σας, γιατί να μειώσετε την αίσθηση του πόνου. Διαφορετικά μπορείτε να δοκιμάστε ένα ζεστό ντους για να χαλαρώσετε τους μύες. Κάντε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις στους κροτάφους, κεφάλι, αυχένα και ώμους για να ανακουφίσετε το σπασμό των μυών.

Οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης έχουν σχετιστεί με κρίσεις ημικρανίας, αλλά αν πιείτε έναν μόνο καφέ μπορεί να μειώσει την ένταση του πόνου.

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]