Μιχαηλίδου- Γκάγκα στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας και της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα


Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Επίσκεψη στην Άμφισσα  πραγματοποίησαν σήμερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Οι κ.κ. Γκάγκα και Μιχαηλίδου είχαν συνάντηση με τοπικούς φορείς στο Κεντρικό Δημαρχείο της Άμφισσας για θέματα Υγείας, Πρόνοιας και  Απασχόλησης. Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας είχε επιπλέον συζητήσεις σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο είχε επισκεφτεί και στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς και άλλων δομών υγείας της περιοχής. Όπως τόνισε η Μίνα Γκάγκα: «Είναι σαφής η βούλησή μας να στηρίξουμε το νοσοκομείο της Άμφισσας. Ήδη το δυναμικό του νοσοκομείου έχει ενισχυθεί με 11 μόνιμους και επικουρικούς γιατρούς και 50 μόνιμους και επικουρικούς νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, ενώ αναμένεται και η πλήρωση των νέων θέσεων που έχουν ήδη προκηρυχθεί. Ευχαριστώ όλους τους εκπροσώπους του νοσοκομείου που ήταν σήμερα εδώ αλλά και όλο το προσωπικό για την καθημερινή προσπάθειά του.  Παράλληλα, θέλω να σημειώσω πως προχωρούμε σε όλες τις ενέργειές που χρειάζονται για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ, ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας φροντίζουμε για όλες τις δομές ΑμεΑ στην περιοχή».

H  Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου από την πλευρά της  αναφέρθηκε στις προσπάθειες – πρότυπα καλών πρακτικών, όπως εκείνη του Θεραπευτηρίου Ιτέας για την αφοσίωσή του στην τρίτη ηλικία, της Εστίας Άγιος Νικόλαος στο Γαλαξίδι για την ιδιαίτερη σχέση φροντίδας εργαζόμενων και ωφελούμενων, καθώς και στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Δελφών, μία δομή με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Όπως μάλιστα τόνισε, η κοινωνική πολιτική  δε νοείται να ασκείται από ένα υπουργικό γραφείο και η επαφή με την ευαλωτότητα και τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη, είναι απαραίτητη προϋπόθεση της αποτελεσματικότητας.

Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Σίγουρα ο Νομός Φωκίδας θα μπορούσε να είναι ένας Νομός πρότυπο σε ό,τι αφορά στον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε το μέλλον της Πρόνοιας, των κοινωνικών υπηρεσιών και ιδιαίτερα εκείνων των ανοιχτής φροντίδας. Ως Πολιτεία, οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, τα άτομα με αναπηρία, τις γιαγιάδες, τους παππούδες και τα παιδιά μας. Αυτό κάνουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Κατά την επίσκεψή μας στο Νομό Φωκίδας, διαπιστώσαμε προσπάθειες που αποτελούν αληθινά πρότυπα καλών πρακτικών και που αξίζει να στηρίξουμε και να αναδείξουμε. Με πολύ μεγάλη χαρά διαπίστωσα ότι με την πλειοψηφία των ανθρώπων της κοινωνικής πρόνοιας μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: Μια συμπεριληπτική κοινωνία όπου καμία και κανένας δεν μένει πίσω». ...
Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]