12 απίστευτες πληροφορίες για τον ύπνο και τα όνειρα...

που δεν έχετε ξανακούσει...

Δεδομένου ότι ο ύπνος καταναλώνει κατά μέσο όρο 26 από τα πολύτιμα χρόνια ζωής που έχουμε επί του πλανήτη, ξέρουμε πολύ λίγα γι' αυτόν.
Γνωρίζατε, για παράδειγμα, ότι ο άνθρωπος είναι το μοναδικό θηλαστικό που εκούσια καθηστερεί τον ύπνο του; Ή ότι μπορείτε να ελέγξετε τα όνειρά σας; Δείτε αυτές και δέκα ακόμη άγνωστες πληροφορίες που συγκεντρώσαμε για τον ύπνο και τα όνειρα: Η έγχρωμη τηλεόραση άλλαξε τα όνειρα των ανθρώπων.

Στις μέρες μας το 75% των ανθρώπων έχουν όνειρα γλυκά και έγχρωμα. Πριν η έγχρωμη τηλεόραση μπει στις ζωές των ανθρώπων όμως, το 85% έβλεπε όνειρα noir -σε άσπρο και μαύρο. Το μεγάλο υψόμετρο αυξάνει την πιθανότητα διαταραγμένου ύπνου.

Επειδή σε μεγάλο υψόμετρο το οξυγόνο στην ατμόσφαιρα λιγοστεύει, οι πιθανότητες να ξυπνήσει κανείς λόγω δυσκολίας στην αναπνοή αυξάνονται. Οι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν τα όνειρά τους!

Η δυνατότητα επίτευξης συνειδητών ή ονείρων (lucid dreaming) έχει την σφραγίδα της νευροφυσιολογίας. Ο άνθρωπος μπορεί ενώ κοιμάται να καταλήξει στο λογικό συμπέρασμα ότι ονειρεύεται χωρίς να ξυπνήσει και έτσι να ελέγξει το ονειρικό περιβάλλον! Ίσως σας έχει συμβεί… Είναι δυνατό να συνεχίσετε ένα όνειρο από ‘κει που το αφήσατε.

Αν κλείσετε τα μάτια σας, κρατήσετε το σώμα σας ακίνητο και συγκεντρωθείτε στο όνειρο που βλέπατε αμέσως πριν ξυπνήσετε ίσως καταφέρετε να το συνεχίσετε! Δυστυχώς δεν πετυχαίνει πάντα… Η πρωινή στύση των ανδρών οφείλεται (μάλλον) στη γεμάτη κύστη τους. και όχι απαραίτητα σε κάποιο σεξουαλικό όνειρο που έβλεπαν πριν ξυπνήσουν). Το… ονειρεμένο σεξ μπορεί να έχει ακριβώς την ίδια ένταση με το πραγματικό.

Όσο κοιμούνται, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, μπορούν να βιώσουν οργασμούς ίδιας έντασης και ποιότητας με τους αληθινούς! Οι άνθρωποι είναι τα μόνα θηλαστικά που ηθελημένα καθυστερούν να πέσουν για ύπνο. Δεν σας φταίει κανείς αν "κολλάτε" μπροστά στην τηλεόραση κάθε βράδυ). Τα πρόσωπα που "παίζουν" στα όνειρά σας, είναι πρόσωπα που κάπου, κάποτε έχετε δει.

Το ανθρώπινο μυαλό είναι ανίκανο να δημιουργήσει από το μηδέν καινούριες φυσιογνωμίες. Μια γρήγορη ματιά σε κάποιο πρόσωπο από το πλήθος είναι αρκετή για να «αποθηκευτούν» τα χαρακτηριστικά του στο υποσυνείδητό σας και να του δώσετε ένα μικρό ρολάκι σε κάποιο από τα όνειρά σας. Η αγαπημένη σας στάση ύπνου σχετίζεται με την προσωπικότητά σας.

Ο ύπνος ανάσκελα, με τα χέρια κολλημένα δεξιά και αριστερά του σώματος λέγεται «ο στρατιώτης» και υποτίθεται πως υποδεικνύει ότι το άτομο που κοιμάται είναι πειθαρχημένο και έχει υψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό του. Οι τυφλοί βλέπουν όνειρα!

Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τυφλοί δεν μπορούν να ονειρευτούν με εικόνες. Ωστόσο έχουν όνειρα που απαρτίζονται από τις υπόλοιπες αισθήσεις τους –όπως και στη ζωή τους. Στην ελληνική μυθολογία ο Ύπνος ήταν θεός και αδελφός του ήταν ο Θάνατος!

Ο θεός ή δαίμονας Ύπνος λεγόταν ότι είχε τρεις ακόμα αδελφούς: τον Μορφέα, τον Φοβήτορα και τον Φάντασο. Σύμφωνα με τον Όμηρο η κατοικία του βρισκόταν στο νησί της Λήμνου. Οι ψυχολόγοι θεωρούν τους εφιάλτες χρήσιμους!

Μπορεί να πετάγεστε τρομαγμένοι και καταϊδρωμένοι από το κρεβάτι σας, αλλά οι ψυχολόγοι λένε να μην βαρυγκομείτε! Οι εφιάλτες υποδεικνύουν όσα φοβάστε και βοηθούν την ένταση να ξεσπάσει.

mama365

Via



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]